Erdoğan Şanlıurfa'da Ak Parti İl Kongresi'nde konuştu. İşte konuşmasından satır başları;
Ne yazık ki on yıllar boyunca bu bölgeyi yoksulluğa, kendi kaderine terk ettiler. On yıllar boyunca ne okul ne su.. Gerekli yatırımları yapmadılar. Benim bu bölgede yaşayan kardeşin en doğal haklarını onlardan esirgediler. Kültürel haklarını yasakladılar.
BİZDE BU DURUMU GÖRMEYEBİLİRDİK
Birileri de çıktı bu yoksulluğu kullanarak şiddeti bir yöntem olarak uygulamaya başladı.Biz geldik bu büyük soruna oyun içinde oyun olan soruna 'dur bakalım' dedik.
Burada bizden öncekilerin yaptığı gibi bizde meseleyi görmeyebilirdik. Bizlerde risk almadan durumu idare edip gidebilirdik ama biz bunu yapmadık. Biz statükonun değil belirli çevrelerin değil, belirli etnik kökenlerin, belirli inançların değil biz Türkiye'nin partisiyiz.
NE BÜYÜK EMANET TAŞIDIĞIMIZIN FARKINDAYIZ
2002'de Şanlıurfa'da yüzde 23, 2007'de yüzde 60, 2011'de yüzde 63,5 oy aldık. Terörle mücadelemizde bölgeden çok iyi destek alıyoruz. Bir başka ilimizin oy oranlarını vereceğim. Terörle mücadelede en fazla şehit vermiş illerimizden biri Kırıkkale. 2002'de AK Parti'ye yüzde 49, 2011'de yüzde 62 oy oranıyla yine AK Parti demiş. Şanlıurfa'da Kırıkkale'de AK Parti'ye ne diyor, "terör meselesini, Kürt meselesini çöz"... Bütün illerimizde bu manzara var. 81 vilayetin tamamında oylarımızı artırarak buralara geldik. Ne kadar büyük emanet taşıdığımızın farkındayız. Terör meselesinde çok dik bir duruş sergiledik. Demokratikleşme konusunda geri adım asla atmadık. Millet arkamızda olduğu sürece biz 75 milyonu kardeşçe kucaklaştırmanın mücadelesini vereceğiz.
BİZ ANALAR AĞLAMASIN DEDİKÇE BAZILARI ANALARI AĞLATMAYA ÇALIŞIYOR

Biz bu meseleyi çözmeye çalıştıkça birileri inatla bu meselenin çözülmemesi için çabalıyor. Biz "analar ağlamasın" dedikçe birileri anaları ağlatmak için çalışıyor. Hem Kırıkkale'deki annenin hem de dağdaki çocuğun annesi ağlamasın diye çalışırken birileri "Dağdakiler inmesin" diyerek şiddeti körüklüyor.

Dokunamazsın dedikleri herşeye dokunduk ve kirli ilişkileri tek tek yargıya teslim ettik. Mafya çete cunta demeden mücadele ettik. Biz bu meydanları, stadyumları terörden ve şiddetten nemalananlara, kan tüccarlarına bırakmayacağız.
ONLAR KANDAN VE GÖZYAŞINDAN BESLENİYOR
Onlar sizin yoksul, fakir kalmanızı istiyor. Onlar istismardan kandan gözyaşından besleniyor. Ama biz sadece hizmet, hellaleşme ve kucaklaşma diyoruz. Hiçbir provakasyon bize engel olamayacak.

Aramıza simsarların girmesine izin vermeyin. Farklı niyetleri olan maskeli provakatörlerin girmesine asla müsade etmeyelim. Dağdaki teröristleri ölüme göndermek için yurtiçinde ve yurtdışında çaba gösterenlere izin vermeyelim.
Biz Allah'ın rızasını, milletin rızasını kazanma mücadelesi içindeyiz. Bu meydanları teröre,şiddete, kan tüccarlarına bırakmayacağız.
Biz sizin verdiğiniz emaneti heba etmeyeceğiz. Onlar ne istiyor. Sizin yoksul kalmanızı,onlar sizin çaresiz,sevgisiz kalmasını istiyor. Onlar kandan gözyaşıdan besleniyor. Biz sadece hizmet diyoruz.
Biz helalleşme diyoruz. Hiçbir provakasyon bize engel olamayacak. Hiçbir tehdit, tahrik bizi yolumuzdan alıkoyamayacak. Siz çöz dediniz.Biz bu işi çözüyoruz. Çözmeye de devam edeceğiz.
ŞANLIURFA'YA MÜJDEYİ VERDİ
Biz sloganlarlar,simzsarların diliyle konuşmayız. Biz buradaki gibi eserlerimzle, yatırımlarımızla konuşuruz. Bugün Viranşehir yolunu resmi olarak hizmete açacağız.
Sizlere müjde vermek istiyorum. Şanlıurfa'ya 1700 yatakla şehir hastanesi yapıyoruz. Arsa ve proje çalışmalarına başladık. Alt yapı çalışmaları bitince inşaata başlayacağız.