İstanbul İl Sağlık Müdürü Mehmet Bakar, düzenlediği basın toplantısında görevinden ayrıldığını açıkladı. 6.5 yıldır İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü görevinde bulunduğu ifade eden Bakar, "Severek yaptığım bir görevden ayrılıyorum" dedi.
Bakar, "3 yıl Ankara'da kaydım yok. Kendi yazdığım evrakla İstanbul Valiliği beni müdürvekili olarak atadı. Ondan beri devam ediyorum. Bu ayrılışın kökünü oradan bulursunuz" diye konuştu.

Kadrosunun Haseki hastanesinde başhekim yardımcılığı olduğunu belirten Bakar,şöyle konuştu: "Bana üst görevler teklif edildi, ben ya yerimde kalırım ya da Haseki'ye geri dönerim dedim. O üst görevlerin bonusu da konuşmamamdı" ifadesini kullandı. Konuşmasında üstü kapalı olarak Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı suçlayan Bakar, şunları söyledi: "En yetkili kişinin özel kalemi telefon açtı. 'Şile'den kadın doğumcuyu İstanbul'a al'. Başüstüne alayım. Ama o kadını Zeynep Kamil'den alınca, bir kadın doğumcuyu da oraya yollayacağım. O kadın doğumcu Şile'ye gidip dönerken benim hangi hatırlarımı sorarsa... İkincisi mahşere gidence bunun hesabını kim yapacak. Döndü 'Yok'. Bana bunu niye teklif ettiniz ben bu teklif edilecek adamıydım".

Bakar'ın veda konuşmasında sağlık müdürlüğü çalışanları gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Bakar, "Görevden alınmak sanırım ikisinin kararıydı. Başbakanımıza da hürmetlerimi sunarım" diye konuştu.