Bu duruma tepki gösteren Karahan’ın kızı Mihriban Karahan, "Babamı ölüme terk eden kişi, 2.5 ay hapis yatıp serbest kaldı ve olay yerinden kaçtığı için 140 TL para cezası verildi" diye konuştu. Yaşar’ın tutuksuz yargılanacağı dava henüz sonuçlanmadı. 

2609olumlukazaninardindan-(4).jpgİzmir Caddesi Devlet Su İşleri Müdürlüğü yakınlarında geçen 13 Temmuz’da saat 23.45’de meydana gelen kazada; Aydın merkeze bağlı Işıklı Köyü’nde yaşayan evli biri kız iki çocuk babası emekli Muharrem Karahan, aynı köyde oturan Alparslan Tuğrul’u da yanına alıp 09 DY 106 plakalı motosikletiyle kanser hastası olan arkadaşı için köpek almak üzere Aydın’a doğru yola çıktı. Devlet Su İşleri Müdürlüğü yakınında, tuğla ocağında işçi olan Gökhan Yaşar (28), kullandığı 35 DF 3542 plakalı otomobille, Karahan’ın yönetimindeki motosiklete arkadan çarptı.
 
Çarpmanın şiddetiyle yaklaşık 50 metre sürüklenen motosiklet sürücüsü Karahan olay yerinde hayatını kaybederken, arkasında bulunan ve ağır yaralanan Alparslan Tuğrul ise ambulansla Aydın Devlet Hastanesi’ne kaldırılıp tedaviye alındı. Yanında bir arkadaşı da bulunan ve kazanın ardından otomobiliyle olay yerinden kaçan sürücü Gökhan Yaşar polis tarafından Umurlu Beldesi’ndeki evinde yakalandı, ardından tutuklandı. Aydın E Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Yaşar hakkında ’bir kişinin ölümü, bir kişinin de yaralanmasına sebebiyet vermek’ suçundan 2-15 yıl arasında hapis cezası istemiyle Aydın 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.
 
Davanın ilk duruşmasında savunma yapan sürücü Gökhan Yaşar, terk ettiği otomobilindeki bira şişelerini satmak için topladığını öne sürdü. Yaşar, "Bira şişelerini toplayıp satıyordum o yüzden arabamda boş şişeler vardı. Kuşadası’ndan dönerken, karşıdan gelen otomobillerin uzun farları gözümü aldı ve motosikleti fark etmeyerek çarptım. Paniklediğim için durmadan kaçtım. Otomobilimde hasar olduğu için bir sokağa girdim ve bırakıp minibüsle Umurlu’ya kaçtım" dedi. Gökhan Yaşar, motosikletin farlarının yanmadığını iddia etti. Ancak olaydan bir gün önce motosikletin vize için bakıma girdiği ve tüm aksamının çalışır vaziyette olduğu belirtildi. Mahkeme heyeti sanığın tahliyesine karar verdi, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.
 
AİLE TEPKİLİ
 
Muharrem Karahan’ın yaşamını yitirmesiyle sarsılan Nafize Karahan (57), eşini ölüme terk ettiğini söylediği sürücü Gökhan Yaşar’ın serbest kalmasına isyan etti. Duruşma sonrası kızı Mihriban Karahan (20) ile birlikte yaşadıklarını anlatan acılı kadın, "Eşim ve arkadaşı, kanser hastası olan bir arkadaşlarını sevindirmek için yavru köpek almaya gitmişlerdi. Köye geri dönerken otomobil, yolun sağından giden motosiklete arkadan çarpmış ve kaçmış. Eşim öldü, arkadaşı yaralandı. Eğer bırakıp kaçmasalardı belki de yaşıyor olacaktı. Yardım etmedikleri için onları hiç affetmeyeceğim" diye konuştu.
 
BIRAKIP KAÇMANIN CEZASI 140 LİRA
 
Kanuna göre, kazaya karışan veya kazayı görenlerin, olay yerinde ilk yardım önlemi alma ve en yakın sağlık kuruluşuna haber verme zorunluluğu olduğunu söyleyen Mihriban Karahan, "Babamı ölüme terk edenler kanuna da karşı gelmişlerdir. Ancak kaza yerini terkettiği için 140 lira ceza kesiliyor. Üstelik 10 gün içinde ödenirse sadece 105 lira olarak ödüyor. insan hayatı bu kadar ucuz olmamalı" diyerek tahliye edilmesine tepki gösterdi.
 
"VALİ GÖRÜŞMEDİ" İDDİASI
 
Babasının ölümünün ardından maddi manevi zor günler geçirdiklerini söyleyen Mihriban Karahan, maddi sıkıntıları aşabilmek için Adana’ya atanan dönemin Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş ile görüşmek istediğini, ancak bu talebinin kabul edilmediğini ileri sürdü. Genç kız, "Açık lisede okuyordum. Babam öldükten sonra maddi manevi yıkıldık. Çalışmaya karar verdim ve Vali Beye durumumuzu anlatıp, iş için yardım istemeye gittim ancak kendisiyle görüşmeme bile izin vermediler. Yalnız kaldık, kimse sahip çıkmadı" dedi.