Kuşadası"nda Belediye Başkanı Fuat Akdoğan"ın önerisiyle meclis gündemine alınan turizm eğitim programının Ekim ayı olağan toplantısında kabul edilmemesi ortalığı karıştı. Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, yazılı bir açıklama yaparak turizm eğitim programını kabul etmeyen muhalefet partileri ile bağımsız meclis üyelerine ateş püskürdü. Meclis üyeleri ise “ Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, ciddiye alıp, meclis toplantıları bile katılmıyor, sonrada önerdiği konular kabul edilmeyince feveran ediyor” diye tepki gösterdiler.
Kuşadası Belediye Meclisi"nin Ekim ayı olağan toplantısında AK Partili Belediye Başkanı Fuat Akdoğan"a “Turizm Sektöründe Değerlendirme, Yetiştirme ve Sertifikasyon Programı” için imza yetkisi verilmesi konusu ele alındı. Turizmde nitelikli personel yetiştirmek için eğitim merkezleri oluşturulması ve kurs verecek öğretmenlerin konaklama ücretleri ile harcırahlarının belediyece karşılanmasını içeren projeye ilişkin Akdoğan"a yetki verilmesi önerisi, 4 AK Parti"li üyenin kabul, 4 CHP"li üyenin "çekimser", 1 DSP, 1 MHP, 5 Bağımsız üyenin de hayır oyuyla reddedildi.
Karara tepki gösteren Belediye Başkanı Akdoğan, yazılı bir açıklama ile meclis üyelerini eleştirerek, “Bu programın Kuşadası"nda hayata geçebilmesi için ne gerekiyorsa yapacağım. Gerekirse çeşitli sponsorlar bulacağım” dedi.
Turizm eğitimi projesinin kabul edilmemesinin utanç verici bir durum olduğunu ileri süren Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, yazılı olarak yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: Kuşadası Belediyesi"ne :Türkiye'nin köklü üniversiteleri, turizm sektörünü temsil eden sivil kuruluşlar ile sektörel deneyimlerini paylaşan uluslararası bir kuruluşun ortaklığı ile yürütülen Turizm Eğitim Programı başvurusu yapıldı. Bu programın amacı, turizm sektöründe farklı unvanlarla ve çeşitli görevlerde çalışan ya da bu sektörde çalışmayı isteyen kişilerin sahip oldukları niteliklerin, uzman gruplarınca hazırlanan uluslararası meslek standartlarına göre düzeyini değerlendirmek; mesleki düzeye uygun belge vermek; öğrenme gereksinmesi içinde olanlara seçenekli eğitim programı önererek, kariyer planlamasına yardım etmektir. Bu kapsamda hedef gruplar turizm sektöründe halen çalışan yetişkinler ile bu sektörde olmayıp bu alanda istihdam olanakları araştıran yetişkinlerdir. Sektörde çalışan kişiler için Program, sırasıyla değerlendirme-belgeleme, yetiştirme-belgeleme olarak iki alt türe ayrılmaktadır. Sektör dışından gelen kişiler için program, yetiştirme-belgeleme, değerlendirme-belgeleme olarak iki alt tür program olarak düzenlenen bu program yerel yönetimlerin işbirliğine sunulmuştur. Konuyla ilgili Kuşadası Belediyesi"ne yapılan başvuru meclis gündemine alınmış ve reddedilmiştir. Bu program ile bir turizm kenti olan Kuşadası"nda yaşayan ve turizm sektöründe görev alan-almak isteyen gençlerin sertifikalandırılmaları ve daha nitelikli eleman ihtiyacına yanıt verebilmeleri hedeflenmiştir. Aynı zamanda sektör dışından, sektöre dahil olmak isteyenleri yetiştirip işsizliği önlemek için oldukça faydalı bir girişim olan bu programın reddedilmesi hiç de anlamlı değildir. Bu programın Kuşadası"nda hayata geçebilmesi için ne gerekiyorsa yapacağım. Gerekirse çeşitli sponsorlar bulup ya da finansını kendim karşılayarak Kuşadası gençlerinin bu eğitim programından yararlanmalarını sağlayacağım” dedi.
Akdoğan"ın yazılı açıklaması meclis üyelerinden de büyük tepki gördü. Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Ahmet Altınsoy, “Öneri gündeme son dakika eklenmiş. Ne bedeli, ne konusu, ne süresi belli olmayan bir projede, Belediye Başkanı Akdoğan"a niye yetki verilsin ki” dedi. Karara tepki gösteren Başkan Akdoğan, “Bu programın Kuşadası"nda hayata geçebilmesi için ne gerekiyorsa yapacağım. Gerekirse çeşitli sponsorlar bulacağım” dedi. CHP"li Belediye Meclis Üyesi Murat Yakar ise turizm eğitim programı hakkında hiçbir detaylı bilgi olmadığını ve içeriği konusunda meclis üyelerinin bilgilendirilmediğini belirterek, “ Sayın Başkan ciddiye alıp, meclis toplantılarını bile katılmıyor. Bir yılda mazeretsiz olarak katılmadığı meclis toplantı sayısı yasal hakkının üzerinde. Nitekim Kuşadası"nda olduğu ve arkadaşlarıyla sokaklarda dolaştığı gün meclis toplantısı yapıldı. Kendisi bu toplantıya gelmedi. Sonra da bu karar niye geçmedi diye feveran ediyor. Oysa, kendisi toplantıya gelse ve bu kararın çok geçmesini istese, kendi oyuyla bu karar zaten geçecekti. Yaptığı açıklamadan dolayı kendisini kınıyorum. Öncelikli olarak Kuşadası"nın sorunlarını ciddiye almak Belediye Başkanı olan Fuat Akdoğan"ın görevidir. Hiç kimseyi bilgilendirmediği bir konuda suçlamada bulunmaya da hakkı yok” diye konuştu.