Ankara’da, kuaförlere komisyon vererek belirledikleri zengin kadınlarının evlerini soyan çeteye yönelik operasyonda 16 kişi gözaltına alındı. Çetenin elebaşı olduğu öne sürülen 6 aylık hamile 29 yaşındaki Gülçin A.’nın, Ankara’da kapı komşusunun da evini de soydurduğu ve ilk geçmiş olsuna gidenin de kendisi olduğu belirtildi. Mahkemeye çıkartılan 12 şüpheliden 7’si tutuklandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, 2 kadının evlerinin içinde elleri ve ayakları bağlanarak gasp edilmesinin ardından çalışma başlattı. Yaklaşık 1.5 yıllık teknik-takibin ardından gasp çetesini deşifre eden ekipler, cep telefonlarını dinlemeye aldı. Çetenin Balgat semtinde bir eve gireceklerini belirleyen ekipler, evin önünde önlem aldı. Çetenin 4 elemanı eve girerken, ekipler tarafından yapılan operasyonla gözaltına alındı. Daha sonra operasyonu genişleten ekipler, Ankara, Adana, Mersin ve Balıkesir’de yaptığı baskınlarda çetenin elebaşı olduğu öne sürülen 29 yaşındaki 6 aylık hamile Gülçin A.’nın da aralarında bulunduğu 16 kişi gözaltına aldı.

KUAFÖRLERE KOMİSYON VERMİŞLER

Çetenin, lüks semtlerdeki kuaförlerle bağlantıya geçerek, semtte oturan zengin kadınları belirleyerek takibe aldıkları, silah zoruyla girdikleri evlerde önce kadınları etkisiz hale getirip ellerini, ayaklarını iplerle bağladıkları, bağırmamaları için de ağızlarını bantladıkları belirtildi. Daha sonra evde bulunan para ve değerli eşyaları alan çete elemanlarının, ardından da belirledikleri adreste bir araya gelerek çaldıklarını bölüştükleri kaydedildi. Bu yolla Ankara’da 8, toplamda da 17 evi soydukları öne sürülen çetenin, kendilerine istihbarat sağlayan kuaförlere de komisyon verdikleri kaydedildi.

KOMŞUSUNU GASP EDİP GEÇMİŞ OLSUNA GİTMİŞ

Çete elebaşı Gülçin A.’nın, Ankara’daki kapı komşusunun evini de soydurduğu belirtildi. Gülçin A.’nın çete elemanlarının soygun yapıp ayrılmasından sonra da komşusuna giderek geçmiş olsun dileğinde bulunduğu ve birlikte polisi aradıkları kaydedildi. Gülçin A.’nın komşusuna, "Merak etme, bunu yapanlar en kısa zamanda bulunacak. Cana geleceğine mala gelsin. Senin sağlığın iyi ya, gerisi hallolur" diyerek evini soydurduğu kapı komşusunu teselli ettiği öne sürüldü.

‘ZENGİNDEN ALDIK, PİŞMAN DEĞİLİZ’

Gülçin A.’nın 2 yıl önce eşinden boşandığı ve daha sonra çeteyi yönlendirmeye başladığı kaydedildi. Gülçin A.’nın çete üyesi Ferhat S. İle sevgili oldukları ve sevgilisinden 6 aylık hamile olduğu belirtildi. Gülçin A.’nın hamilelik nedeniyle karnının şişmesi üzerine, fark edilmesin diye Balıkesir’e giderek yerleştiği ve çeteyi de burada kuryeler ve telefonla yönlendirdiği bildirildi. Çete üyeleri poliste verdikleri ifadelerde suçlarını kabul ederken, "Biz kimsenin canına zarar vermedik, darp edip, öldürmedik. Sadece zengin olan kişilerin evlerine girdik. Zenginlerden aldık, pişman değiliz" dedikleri ifade edildi.

7 KİŞİ TUTUKLANDI

Operasyonda gözaltına alınan 16 kişiden 12’si adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan 12 kişiden Gülçin A., sevgilisi Ferhat S. İle İsmail S., Yener K., Abdurrahim A. ve kendilerine istihbarat sağlayan kuaförler Ali K. İle Kadir B. tutuklandı.