Davos"taki "Gazze Paneli" sırasında İsrail Devlet Başkanı Şimon Peres"in sözlerine sert tepki göstererek oturumu terk eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"a çok ağır suçlamalarda bulunan İsrail Kara Kuvvetleri Komutanı General Avi Mizrahi, “Erdoğan, aynaya baksın” dedi.

Mizrahi, Türkiye"ye yönelik sözleri için, İsrail"de yapılan "askeri psikoloji" konulu uluslararası toplantıyı özellikle seçmesi de dikkat çekti.
İsrail"in Haaretz gazetesine göre, toplantıda konuşan Mizrahi, Başbakan Erdoğan"ın Peres"e yönelttiği, “Siz öldürmeyi çok iyi bilirsiniz” şeklindeki sözünü hatırlatarak, “Erdoğan, aynaya baksın” ifadesini kullandı.
İsrailli komutan, Türkiye"nin yıllar önce Ermenilere dünyanın en büyük katliamlarından birini yaptığını öne sürerek, aynı politikanın bugün de Kürtler üzerinde sürdürüldüğünü iddia etti.
Mizrahi, İsrail"i Filistin topraklarını işgal etmekle suçlayan Erdoğan"ın ülkesinin, Kıbrıs"ın kuzeyini on yıllardır işgal ettiğini iddia etti.
General Mizrahi, Başbakan Erdoğan"ın İsrail"in BM"den çıkarılması yolundaki çağrısını hatırlatarak, “Böyle bir durumda, Türkiye de İsrail"in yanına eklenmelidir” diye konuştu.


MİLLİYET