İki günlük bir ziyaret programı kapsamında Sivas'ta bulunan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, merkeze bağlı Koyuncu Köyü'nde gerçekleştirilen ve 42 köyün ortaklaşa düzenlediği İlbeyliler Festivali'ne katıldı.

Burada yoğun ilgi ile karşılanan Bakan Yılmaz, hemşehrilerini selamladı. Bakan Yılmaz'a, Vali Zübeyr Kemelek, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin ve Belediye Başkanı BBP'li Doğan Ürgüp de eşlik etti.

Festival kapsamında düzenlenen protokol konuşmaları sırasında MHP eski Sivas Milletvekili Mehmet Ceylan da söz aldı.

Özellikle terör konusunda gelinen noktanın ürkütücü olduğunu söyleyen Ceylan, "Türkiye'nin doğusunda, güneydoğusunda resmen bir savaş yaşanıyor. Hakkari'de, Şemdinli'de göndere Türk bayrağı çekilemiyor. Memleket elden gidiyor" şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Ceylan'ın konuşması sırasında notlar aldığı gözlenen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, konuşmasında eski milletvekiline cevap verdi.

Türkiye'de yaşayanların hür bir millet olduğunu belirten Bakan Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü: "3 gün önce 5 gün önceki saldırılar sonrası Şemdinli'deki kardeşim diyor ki 'Biz terörist değiliz, Çanakkale de birlikte şehit olduk' diyor. Ona bu sözü söyleten bizim bir millet olduğumuzdur. Bu millet ırka dayanmamakta. Ortak geçmişine sahip çıkan ve ortak geleceğini görenler bir millettir. Bunun içinde Şeyh Şamiller bu milletin bir parçasıdır, Selahattin Eyyubiler bu milletin bir parçasıdır. Biz de bu milletin bir parçasıyız."

"Terörün kazanma şansı yok"

Konuşmasında terörle mücadele kısmına değinmeyi düşünmediğini ama Mehmet Ceylan'ın sözleri üzerine eklemek zorunda kaldığını belirten Bakan Yılmaz şunları söyledi:
"Kendisinde bir karamsarlık görüyorum. Türkiye'nin geleceğinden, şüpheniz olmasın. Karamsar olmayın. Türkiye'yi geleceği aydınlık olacağından, daha büyük yapmamak için bunlar taşeronlarını kullanıyorlar. İnşallah onların hiç birisine, siz bir oldukça, beraber oldukça, üstte gök altta yer çökmedikçe, halk ve hak bizimle oldukça bu millet ilahi nihayeti yakalayacaktır.

Şunu soracaklar; İyi has da bu şehitler ne? Terörün ve her insanın bir diğerine zarar verme potansiyeli vardır ama terörün hayatta kazanma şansı yok. Ne kayıp verdirirse misliyle kayıplarını verecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bizim milletimizin, devletimizin gücünden hiç bir endişemiz yok."

Bakan Yılmaz'ı, konuşması sonrası protokol tribününe döndüğünde MHP eski milletvekili Mehmet Ceylan da kalkarak tebrik etti. İkili arasında kısa süreli bir konuşma oldu.

Konuşmalar sonrasında festival alanında halk oyunları gösterileri yapıldı. Ekipler gösteri sonunda açtıkları Türk bayrağını Bakan Yılmaz'a hediye etti.  

Cnnturk