Aydın"da artan konut sayısı hem kiracıları hem de hamalları sevindiriyor. Özellikle TOKİ konutlarının hizmete açılmasının ardından, ev değiştiren aile sayısındaki artış hamallara yaradı. Aydın"ın ünlü hamallarından Özkan Kardeşler grubu hafta sonlarını kamyonlarında geçirmeye başladılar.
Baba mesleği hamallığı çocukluklarından beri yaptıklarını belirten, Bayram, Aydın, Bilal, İsmail ve Adem Özkan kardeşler, tayin dönemlerinde taşıma yaptıkları kamyonları adeta mesken gibi kullanıyorlar. Çok basit görünmesine rağmen, hamallığın çok dikkat isteyen bir meslek olduğunu güçlü olsa bile herkesin ev eşyası taşıyamayacağını belirten Bayram Özkan, “Televizyondaki haberlerde işsizleri gördükçe halimize şükrediyoruz. Zaman zaman kamyonda yaşamamıza rağmen, iş bulup, çoluk çocuğumuzun nafakasını temin ettiğimiz sürece çok mutlu oluyoruz” dedi.
Tayin sezonunun başlaması ve Aydın"da aile sayısından çok fazla konut sayısı olması nedeniyle taşınma olayının daha yoğun olduğunu belirten hamallar, taşınacakların da evlerini mutlaka işin ehli kişilere taşıtmasını önerdiler.