KadıköyŞifa Sağlık Grubu, omurga hastalıkları alanında dünyaca ünlü Wooridul Spine Hospital ile, 2011 yılı başında KadıköyŞifa Ataşehir Hastanesi"nde hizmete girecek olan Spine Center (Omurga Merkezi) için anlaşma imzaladı.

Wooridul Spine Hospital Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sang Hoo Lee, kansız ve kapalı ameliyat sistemi olan Minimal İnvaziv Cerrahi'yi omurga sağlığı alanında dünyada ilk uygulayan ve geliştiren hekimlerden biri olarak tanınıyor. Aynı zamanda Dünya Minimal İnvaziv Cerrahi Derneği Kurucusu ve Onursal Başkanı olan Dr. Sang Ho Lee ve KadıköyŞifa Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Buket Pilavcı tarafından imzalanan anlaşma çerçevesinde, Ocak 2011"de KadıköyŞifa Ataşehir Hastanesi"nde Spine Center (Omurga Merkezi) hizmete girecek. Kurulacak merkez, gerek klinik iş akışları, gerekse cerrahi metodları ile Türkiye"de benzerlerinden ayrışacak.

Kansız ve Kapalı Cerrahi (Minimal İnvaziv Cerrahi ) Nedir ?

Güney Kore'de ilk hastanesini 1982 yılında açan Dr. Sang Ho Lee, dünya çapında omurga rahatsızlıklarında Minimal İnvaziv Cerrahi'yi geliştiren isim olarak biliniyor. Geliştirdiği teknik sayesinde, kapalı ameliyat şeklinde yapılan girişimlerde neredeyse hiç kan kaybı yaşanmıyor ve hasta çok kısa bir sürede iyileşebiliyor. Bu nedenle Minimal İnvaziv Cerrahi 'kansız ve kapalı cerrahi' olarak da biliniyor.

Güney Kore'de 5 hastanesi bulunan Wooridul Spine Hospital"da, uygulanan cerrahi yöntemle yılda 25.000, cerrahi dışı tedavilerle ise 60 – 70 bin hasta sağlığına kavuşuyor.

KadıköyŞifa Sağlık Grubu, Wooridul Spine Hospital ile imzaladığı anlaşma çerçevesinde Spine Center"ı (Omurga Merkezi) hizmete açarak bu hizmetten ülkemizdeki hastaların da faydalanmasını sağlayacak.

Omurga Cerrahisinde Minimal İnvaziv Cerrahi neden gerekli, hangi avantajları sunuyor?

Tüm dünyada hastaları doktora götüren 2. neden olan bel ağrısı, dünya nüfusunun %80'inin yaşamı boyunca en az bir kez iş gücünü kaybetmesine yol açıyor. Hasta için oldukça ciddi sorunlar yaratan ve iş gücü anlamında önemli kayıplara neden olan omurga sorunları günümüzde multidisipliner yaklaşım gerektiriyor. Bu anlamda Spine Center, geliştirilecek klinik iş akışları ve özellikle hasta konforuna yönelik tedavi yöntemleri ile, tüm şikayetlerin tek bir merkezde çözümlenebilmesine olanak verecek. Ameliyat gerektiren vakalarda Minimal İnvaziv Cerrahi uygulanarak hastanın kan kaybı olmadan, kapalı endoskopik yöntemle en kısa sürede iyileşmesi sağlanacak.