Ömür Gedik, tüm gelirini kurduğu Haçiko isimli hayvan hakları derneğine bağışladığı müzik çalışmalarının ikinci etabına geçti ve ilk sahnesini Hayal Bistro'da gerçekleştirdi.

Gedik'in, sahnede sevilen va halk arasında fenomen olmuş sinema filmlerinin müziklerini canlı olarak okuması ve sahnede müzik ile sinemayı birleştirmesi Ferhat Göçer'i anımsattı.

Göçer de ilk albümü çıkmadan önce "Beyazperde Ezgileri" isimli bir çalışma yapmıştı. Bu çalışmasında sadece film müziklerinden oluşan bir program hazırlama fikri; filmlerden görüntüler, fotoğraflar, film yorumları, afişler ve sahne efektleri ile görsel açıdan da güçlendirilmişti.

Filmlerden alınan görüntülerden oluşturulan, yaklaşık yetmiş adet beşer dakikalık klip ve seksene yakın şarkıdan oluşan bu repertuar Ferhat Göçer'in izleyicileri tarafından büyük ilgi ve beğeni görmüştü. Sanatçı bu çalışmalardan sonra 2005'te ilk albümünü yapmıştı.

GEDİK, BİR MİLYONUN ÜZERİNDE 'TIK' ALDI

İlk maxi single çalışmasındaki Paramparça şarkısıyla bir milyonun üzerinde tık alan ve şarkıcılıkta da iddiasını ortaya koyan Ömür Gedik, Aint No Sunshine, Love Fool, Bana Öyle Bakma, Must Have Been Love, Chiquitita, Aşk Var Ya, Don’t Cry For Me Argentina, Güzel Bir Gün, Those Were The Days, Eye Of The Tiger, Paramparça, Seviyorum Sevmiyorum, Everthing I Do, İstanbul’da Sonbahar, Veda Busesi, Y Sonra, Sabır, Sewwt Dreams, Bu Son Olsun, Wish You Were Here, Hey You, Mariachi ve son olarak da Hayde isimli şarkıları söyledi.

FİLMLERLE İLGİLİ BİLGİLER VERDİ

Gedik, ‘Ömür Gedik ile Musicmania’ adını verdiği sahne çalışmasında sevilen va halk arasında fenomen olmuş sinema filmlerinin müziklerini canlı olarak okudu, eş zamanlı da ilgili filmlerin görüntüleri barkovizyona yansıdı.

Şarkı aralarında da ilgili filmlerin ve sahneleriyle ilgili bilgiler verip izleyici ile sohbet eden Gedik'e sahnede Mavi Sakal'ın basçısı Mahcem Öztürk, klavyelerde Özgür Sevinç, gitarda Erkin Çavuş ve davulda Erkan Sönmez eşlik ettiler.