Sağlıklı bir yaşam sürmek ve uzun ömürlü olmak için beslenme düzeni alışkanlıklarınızı gözden geçirmeniz gerekir. Vücudunuzun için gerekli olan vitamin ve mineral kaynağı besinleri tüketerek bağışıklığınızı güçlendirebilirsiniz. Bağışıklığınız güçlendikçe vücudunuzun hastalıklara karşı direnci de artar. Adeta hastalıkların kökünü kurutan ve vücudu çelik gibi güçlendiren besinler var.

Uzun ömürlü olmak istiyorsanız beslenme düzeninizi gözden geçirmeniz gerekir.

Dengeli ve düzenli beslenerek, egzersiz yaparak ve stresten uzak durarak vücudunuzu hastalıklara karşı koruyabilirsiniz. Ancak bazı besinler var ki onları mutlaka tüketmeniz gerekiyor. Beslenme listenize eklediğinizde vücudu koruyan ve hastalıklarla savaşan bu besinler adeta bir mucize.

ISPANAK

Ispanak, içerdiği A ile C vitaminiyle güçlü bir antioksidan grubunda yer alır. Ispanak bu vitaminler sayesinde bağışıklığı güçlendirir ve vücudu hastalıklara karşı korur. Özellikle C vitamini, A vitamininin kullanımını artırır. Güçlü bir bağışıklık sistemi için haftada 2 kez ıspanak yemeye özen gösterin.

HAVUÇ

Havuç en güçlü antioksidanlar arasında yer alır. A vitamini zengini olan havuç vücudunu yeniliyor. Havuç tüketerek bağışıklık sistemini güçlendirebilirsiniz. Havuç ayrıca vücutta detoks etkisi yaratıyor. Kolestrol düşürüyor ve yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırıyor.

Havuç, su ve lif oranı yüksek, kalorisi düşük besinlerdendir. 100 gram havuç sadece 41 kaloridir. Bu yüzden acıkmadan zayıflamak için havuç ideal bir yiyecektir. Lif oranı yüksek olan havuç bağırsakları çalıştırır ve yemeklerin yağa dönüşmesini engeller.

YUMURTA

Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan yumurta muhteşem bir besin. Yumurta yüksek derecede besleyicidir ve tam bir protein deposudur.

Yumurta, vücudunuzun üretemediği dokuz aminoasidin tamamını içerir. Bu aminoasitler ise sindirildikten sonra bağırsaklarınızdaki iştah bastıran hormonların çalışmasını artırıcı etki gösterir.

Yumurta bu özelliği ile kilo vermeye yardımcı olur. Her sabah 1 adet haşlanmış yumurta yiyerek gün boyu tokluk hissi sağlayabilirsiniz.

YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER

Ispanak, lahana, Çin lahanası ve karalahana gibi yeşil yapraklı sebzeler kalsiyum açısından çok zengindir.

Kemik ve diş sağlığınızı destekleyebilen, yüksek oranda emilebilir mükemmel bir kalsiyum kaynağıdırlar. Ayrıca zengin miktarda A vitamini, K vitamini, E vitamini, C vitamini, beta-karoten, folat, B1, B2, B3, B5 ve B6 vitaminleri içerirler, bu da onları genel sağlık için oldukça faydalıdır.

FASULYE-BAKLİYAT

Vegan dostu bir kalsiyum kaynağı arıyorsanız, fasulye ve baklagiller, tercih edeceğiniz yiyecekler olmalıdır. Ek olarak, sindirim için iyi olan ve enerji seviyelerini yükseltebilen lif ve protein içerirler.

RAVENT OTU

Ana vatanı Uzak Doğu olan ravent bitkisi, tüm dünyada tanınan ve tercih edilen bir bitkidir.

Ravent bitkisi antioksidan bakımından çok güçlüdür. Protein, lif, folat, potasyum, magnezyum, kalsiyum, mangan, thiamin, riboflavin, niacin, selenyum, bakır, çinko, fosfor, demir, pantotenik asit ile A, B grubu vitaminler, C ve K vitaminleri bakımından zengindir. Başıklığı güçlendirir, vücuttaki toksinleri atar. Cilt dostudur. Erken yaşlanma belirtilerini azaltır.Kış hastalıklarına karşı etkilidir. Kansere karşı koruyucudur. Adeta ömrü uzatır.

MANTAR

Mantar vücudu hastalıklara karşı koruyor. Vücudun daha dirençli ve dayanıklı olmasına yardımcı oluyor. Bağırsak hareketlerini düzenleyerek sindirim sistemini düzenli çalıştırıyor.

PEYNİR

Peynir, kalsiyum açısından oldukça zengindir. Geleneksel peynir 100 g'da 176 mg kalsiyum içerir. Vücudu onarır. Bağışıklığı güçlendirir ve vücut direncini artırır.