AK Parti İl Başkanlığından: “İl Başkanımız Ömer Özmen tarafından 13.07.2021 saat 15.30’da Aydın AK Parti İl Başkanlık binamızda basın açıklaması yapılacaktır.

Katılımlarınız ve ilgileriniz için teşekkür eder iyi çalışmalar dileriz,” davetini alanlarda bu çağrı: Ömer Özmen Aydın’ın geleceği ile ilgili önemli bir yatırımın müjdesini vereceği ümidi uyandırmıştı.

Mesela:

BİR: Tarım ve Gıda Üniversitesi gibi ikinci bir üniversite kurulması olabilirdi,

İKİ: Aydın- İzmir hızlı tren projesinin 2022 Yılı Yatırım Programı’na alınması olabilirdi.

ÜÇ: Gençleri Aydın’da tutmaya ve beyin göçünü önlemeye yönelik bir özel sektör sanayi kuruluşunun yapacağı yatırım olabilirdi.

DÖRT: Tarım ve hayvancılık sektörünün artan girdi fiyatlarından doğan mağduriyetini önleyecek devlet desteği olabilirdi.

BEŞ: Sözünü ettiği büyükşehrin Didim- Buharkent arasına yapma sözünü verdiği ancak gerçekleştiremediği alt-üst geçitlerin Karayolları tarafından yapımı olabilirdi.

ALTI: Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yaptırılacak bir stat ya da spor kompleksi olabilirdi.

Örnekleri daha da çoğaltmak mümkün…

Ömer Özmen ne saydıklarımızın ne de başkalarının müjdesini verdi.

Onun yerine daha önce üzerinde durulan tartışmalı bir konuyu tekrar gündeme getirerek faydasız bir polemiğin fitilini tekrar ateşledi.

 ”Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı’nın 2014 seçimlerinde ihtiyaç olarak tespit ettiği Didim-Buharkent arasındaki 22 noktada yapılmasını vaat ettiği köprülü kavşak ile alt ve üst geçit projelerinden geçen 7 yılda yalnız bir tanesi inşa edilmiştir.

Aydın Büyükşehir Belediyesi ilimiz genelinde trafik güvenliğini artırmak, can ve mal güvenliğini sağlamak için kaç adet köprülü kavşak, alt ve üst geçit yapmayı planlamaktadır?

Yapılması planlanan, vaat edilen alt ve üst geçitlerden vaz mı geçilmiştir,” dedi.

Aynı konu AK Parti İl Gençlik Kolları tarafından 2018 Mart’ında, sosyal medyada  “Aydın’da 19 nedir?” kampanyası ile de gündeme getirilmişti.

Burada sorgulanması istenen Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun seçim vaadi olan 22 alt geçidi yapmama nedeniydi.

AK Parti’nin görüşüne göre alt geçitlerden üçü Karayolları’nın yetki alanına girdiği için soruda 19 denmiştir.

Büyükşehir Belediyesi de yanıt olarak söz konusu alt-geçitleri yapmama nedenine Umurlu Organize Sanayi Bölgesi Kavşağı’na yapılacak alt geçit ile ilgili yazılarına Karayolları’nın olumsuz cevabını gerekçe gösteriyor.

O gerekçede Karayolları:”Söz konusu Organize Sanayi Bölgesi Bağlantı Kavşağı’nda kurumumuz sorumluluk sahası içinde bulunan diğer kavşaklarda olduğu gibi yeniden düzenleme ve farklı seviyeli kavşak haline getirilmesine ait çalışmalar program dâhilinde ilgili kurum ile koordineli olarak kurumumuz tarafından yapılacaktır,” diyor.

Bu konuda anlaşmazlık Büyükşehir Belediyesi Karayolları yasağının yapılacak alt-üst geçidin tamamını kapsadığını, AK Parti ise yasağın yazıda adı geçen Organize kavşağı ile sınırlı olduğunu savunuyor. 

Konuyu Ömer Özmen’e sorduğumda:” Karayolları’nın bu yanıtı sorumluluk alanında bulunan söz konusu Umurlu Organize Sanayi Bölgesi Kavşağı ile ilgilidir.

Büyükşehir yönetiminin kendi yetki alanındakilere ve Organize Kavşağı da dâhil Karayolları’nın yetkisindeki diğer kavşaklara alt geçit yapımı için bu kurumla bir teması olmuş mu?

İşler gerçekten yapılmak isteniyorsa gerçekleşmesi için karşılıklı kurumlar arası diyalog şarttır ki, bürokraside buna “sempatik ikmal” denir.

Ayrıca devlette asıl olan mazeret üretmek değil çözüm üretmektir,” dedi.

Ortada bir gerçek var:

Karayolları yazıda yapacağını belittiği alt geçitleri yapmadığı gibi yapmak isteyene  izin vermemekle asıl amaçları üzüm yemek yerine bağcı dövmek olanlara altın tabak içinde bir mazeret sunmuştur.

Daha da kötüsü çözüm yerine istismar kapısını aralamakla istismarcılara siyaset üretme fırsatı vermiştir.:

“Yapacaktık ama ne çare ki, iktidar yaptırtmadı, engel oldu.”

Bu noktada Ömer Özmen’e düşen görev Özlem Çerçioğlu’na yönelttiği sorunun aynısını Karayolları’na sormaktır:

“Aradan beş yıl geçti, sözünü verdiğin alt geçitleri bu güne kadar, niye gerçekleştirmedin?”

İşin daha da ilginci AK Parti’nin dolayısıyla Ömer Özmen’in 2014’de Özlem Çerçioğlu’nun seçmene vaadinin sadece alt geçit- üst geçit olmadığı halde muhalefetini sadece onlar üzerinden sürdürme inadıdır.

Hâlbuki Özlem Çerçioğlu Işıklı Doğal Yaşam Parkı yapacaktı, konutları aylık 15 TL ücretle jeotermalle ısıtacaktı,500 yataklı termal otel yapacaktı.

Modern hal tesisleri yapacaktı, Efeler’e Zeybek Arena Stadı inşa edecekti, Top Yatağı Seyir tepesi yapacaktı vs.

Sayılanlar gerçekleşmedi.

Kamuoyunda ses getirecek bu konular yerine Ömer Özmen’in Büyükşehre karşı muhalefetini ihtilaflı bir konu olan sadece alt geçit-üst geçit ve köprülü kavşaklar üzerinden yürütmesi sizce de ilginç değil mi?