AYDINPOST HABER SERVİSİ - Ömer Özkaya, Aydın Ticaret Odası’nın 551 bin TL’ye yaptırdığı web sitesini eleştirerek, “Böyle bir hizmet alınacaksa niçin Aydın’daki Ticaret Odası Üyeleri’nden talep edilmedi sormak istiyoruz. Bu kadar büyük bir bütçe ayrılması üyelerimizi kuşkulandırmaktadır. Yapılan bu harcama ile ilgili olarak da mevcut yönetimi bu hizmeti kimden aldığına ve 551 bin liralık ödemenin ne için yapıldığına dair açıklama yapmaya davet ediyoruz. Üyelerimiz 551 bin liraya yapılan web sitesinin hesabını sormaktadır” dedi.

551 BİN TL’YE WEB SİTESİ Mİ YAPTIRILIR?

Ömer Özkaya açıklamasının devamında şunları söyledi:

Aydın Ticaret Odası yönetimi, odamızın yeni web sitesi için 551 bin TL harcama gerçekleştirmiştir. Üstelik web sitesi uygulaması 8 aydan bu yana üyelerin bilgilerini erişmesine izin vermemektedir. 551 bin TL’ye yaptırılan mobil uygulama aktif bir şekilde kullanılamamaktadır. Madem bu uygulama kullanıma kapatılacaktı niçin 551 bin liralık masraf gerçekleştirildi? Uygulamanın kullanıma kapatılması kararını kim vermiştir? Bunun kime faydası olacaktır? Hem bu kadar afaki bir harcama kalemine imza atacaksınız hem de uygulamayı aktif bir şekilde kullandırtmayacaksınız. Burada dikkatinizi çekmek isteriz ki, mevcut yönetim kişisel hırs ve egosuna yenilmektedir. Sivil toplum örgütleri kişisel hırs ve egoyla yönetilecek organizasyonlar değildir. Üyelerimizin bile kullanamadığı bu uygulama için niçin mevcut yönetim sessizdir. Kendi seçim kitapçıklarında yer verdikleri 551 bin liralık web site işinin üyelerimizi de üzdüğünü hatırlatmak isteriz. Böyle bir hizmet alınacaksa niçin Aydın’daki Ticaret Odası üyelerinden talep edilmedi sormak istiyoruz. Bu kadar büyük bir bütçe ayrılması üyelerimizi kuşkulandırmaktadır. Yapılan bu harcama ile ilgili olarak da mevcut yönetimi bu hizmeti kimden aldığına ve 551 bin liralık ödemenin ne için yapıldığına dair açıklama yapmaya davet ediyoruz.

BİNANIN HESABINI KURUŞU KURUŞUNA VERSİNLER

Aydın Ticaret Odası’nın yeni binasının ne kadara mal edildiği halen daha açıklanamamaktadır. Odamızın yeni bir hizmet binasına kavuşması herkesi mutlu etmiştir fakat bina için harcanan paranın net olarak açıklanmaması kaygı vericidir. Harcanan paranın net bir şekilde kamuoyuna duyurulması gerektiğine inanıyoruz. Niçin mevcut yönetim bina için yapılan harcamayı kamuoyuyla paylaşmamaktadır? Aydın Ticaret Odası üyelerinden gizlenen bir şeyler mi var? Aydın Ticaret Odası binasının seçimler öncesinde açılışına gösterilen intizam niçin maliyet hesapları ile ilgili olarak gösterilmemektedir? Tekrar soruyoruz, Aydın Ticaret Odasının yeni binası mevcut yönetimin ifade ettiği gibi 5,5 milyon TL’ye ihale edilip 9 ila 10 milyon TL’ye mi mal oldu? Üyelerimizin ödediği aidatların hesabı kuruşu kuruşuna verilmelidir. 9 ila 10 milyon TL maliyet açıklayan mevcut yönetimi seçimden önce kuruşu kuruşuna hesap vermeye davet ediyoruz.

YÖNETİMİN VİCDANI RAHATSIZ FAKAT KONUYU SAPTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR

İş adamı Abdullah Yılmaz’ın munzam aidatla ilgili olarak kazandığı davaya ilişkin de sizlere birkaç şey söylemek isterim. Aydın Ticaret Odası’nın Meclis kararı olmadan aldığı munzam aidatlar hem oda üyelerimizi hem de odamızı Aydın ve Türkiye gündeminde küçük duruma düşürmüştür. Konuyla alakalı mevcut yönetimin yaptığı hatayı telafi etmek yerine ısrarla konuyu farklı yerlere çekerek yaptığı açıklamalar mevcut yönetimin vicdanının ne kadar rahatsız olduğunun bir göstergesidir. Aydın Ticaret Odası üyeleri alınan munzam aidatları sebebiyle mağdur edilmiştir, hatta aldatılmıştır. Çünkü ortada ne yönetim kurulu teklifi vardır ne de Meclis kararı vardır. Konuyla ilgili yapılan uygulama başkanlık talimatıyla gerçekleştirildiği çok nettir. Mevcut yönetimin hiçbir yasal dayanağı olmadan topladığı munzam aidatlar konusu tarafımızca bizzat takip edilecek ve yeni gelişmelerden de sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

MEVCUT YÖNETİMİN ALDIĞI YANLIŞ KARARLARI ÜYELERİN LEHİNE DÜZELTECEĞİZ

1 Nisan 2018 Pazar günü gerçekleştirecek olduğumuz Aydın Ticaret Odası seçimlerinde Beyaz grup olarak ben ve Meclis Başkan Adayı Abdullah Sefa Yüksel, oda üyelerimizi demokratik haklarını kullanmaya ve yanlış giden bu işlerin çözümü adına Beyaz Gruba oy vermelerini istiyoruz. Aydın Ticaret Odasının yeni dönemdeki atılacak önemli adımları için herkese büyük görevler düşmektedir. Mevcut yönetimce alınmış olan hatalı kararları üyelerimizin lehine düzelteceğimize ve gerçekten şeffaf bir yönetim sistemini yürürlüğe koyacağımıza söz veriyoruz.”

 

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA