Yerel seçimler biteli 100 günü geçti. Bu süre içerisinde Aydın’daki yeni belediye başkanları arasında en zorlanan isimlerden birisi de Ömer Günel oldu. Ancak Ömer Günel sıkıntıları bilgi ve donanımı ile en hızla aşanlardan birisi olarak göze çarptı. Görünen o ki başardıkları başaramadıklarından fazla oldu. Elbette herkes kendi penceresinden olaylara bakıp değerlendirmekte. Bizde kendimize göre gözlemleyip bu süre içindeki gelişmeleri değerlendirdik.

Ömer Günel seçildikten sonra halkın içinden gelen biri olduğunu hemen göstermeye başladı. Tebrikleri kabulü, seçimden önce gittiği yerlere seçimden sonrada gitmesi bunu en güzel örnekleri oldu. Spora ve sporcuya destek vereceğini daha ilk günlerden itibaren gösterdi. Gençlere örnek davranışlar sergiledi, onlarla birlikte spor yapıp eğlendi. Demokratik kitle örgütleri ile ilişkileri sıkı tutmaya çalıştı. Ayrıca kullandığı barışçı dil olumluydu. Bunu devam ettirmesi, kimseye veya hiçbir kuruma karşı kin gütmemesi kendi geleceği için yerinde olacaktır.

Kendisine ulaşan sorunları olabilecek en kısa zamanda çözüme kavuşturan Ömer Günel sorunsuz bir kent yaratmak için her türlü çalışmayı yapmakta, yaptırmakta. Kuşadası’nın gelişimi için her türlü toplantı ve çalıştaylara destek vermekte, kruvaziyer turizmi için canını dişine takmakta. Turizm Haftası etkinliklerinde birçok kesimi bir araya getirmesi bu konudaki kararlılığını göstermekte. Dezavantajlı gruplara yönelik çalışmaları ise iyi bir sosyal belediyecilik örneği gösterdi. Yerel üreticilere yönelik çalışmaları, organik pazar oluşturması kent için gerekliydi. Semt pazarlarına yönelik atılan adımlar olumluydu.

Yakından takip ettiğim ve daha önce hakkında yazı yazdığım “sıfır işgaliye” konusu turizm kenti olan Kuşadası’nın geleceği için önemini korumaktadır. Başkanımızın bu konudaki çalışmaları takdiri hak etmektedir. Ayrıca Ömer Günel’i kadınlara ve gençlere yönelik çalışmalarından dolayı kendisini tebrik ederiz. Kadınlar kentimizin ekonomik kalkınmasının temel taşıdır. Kuşadası Belediyesi son zamanlarda evcil hayvanlara yönelik çalışmalarını artırmıştır. Her ne kadar beklentilerin gerisinde kalsa da “haybulans” çalışması farklılık yaratmıştır. Faytona koşulan atları emekliye ayırması ise oldukça güzel bir davranıştı.  

Plajların ve sitelerin temizliği ile atık su çalışmaları, yol kenarlarının ve orta refüjlerin düzenleme çalışmaları konusunda Kuşadası Belediyesi epeyce yol almıştır. Leonardo Da Vinci sergisi, Minyatür Müzesi, klasik otomobil ve motosiklet sergisi, Kirazlı Festivali, çeşitli konserler ve sanat gruplarına verdiği destekler kültür sanat konusunda adından söz ettiren çalışmalar olmuşlardır. Çevre konusunda ise olumlu adımlar atılmıştır.

Ömer Günel’in Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile uyumlu görünmesi, yenilenen İstanbul Seçimlerinde Ekrem İmamoğlu’na destek vermesi alkışı hak eden diğer davranışlarıydı. Ayrıca 15 Temmuz akşamı yapılan törenlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine söylenen sözlerden sonra töreni terk etmesi oldukça yerinde bir davranıştı.

Yeri gelmişken Kuşadası Belediye Meclisi’nin 897l3695-301.05/l739 kararını eleştirdiğimizi belirtmek isterim. Bu karar ile demokratik kitle örgütlerinin kiraladığı mekânlardan tahliyesi istenmektedir. Kamu yararına çalışan dernekleri desteklemek, onlarla birlikte ortak çalışmalar yapmak yerel yönetimlerin en önemli görevlerinden birisidir. Yerel yönetimler demokratik kitle örgütleri ile ne kadar çok işbirliği yaparsa halka kendisini o kadar rahat anlatabilecektir. Bunun değişik yolları vardır. Bu yolları uygulayarak demokratik kitle örgütlerinin desteklenmesi gerekmektedir. Sosyal belediyecilik bunu gerektirir. Bu konuda yine Belediye Meclisi’nin 897l3695-301.05/192 kararı örnek olarak gösterilebilir. O karar ile Buz adam kulübüne önemli ayrıcalıklar sağlanıyor. Demek ki istenirse bazı şeyler yapılabiliyormuş. Demokratik kitle örgütleri ile ilişkilerine iyi başladı dediğimiz Ömer Günel bunu kötüye çevirmez, özellikle kamu yararı gözeten dernekleri yüzüstü bırakmaz.

İkinci eleştirim ise ekibinin halkla ilişkilerinde gördüğüm iletişim kopukluğu durumudur. Bu konuda da Ömer Günel halk ile nasıl iç içe olup onların yakınmalarını birinci elden ilgileniyorsa aynı şeyi ekibinin de yapması gerekir. Yoksa ekibinden birinin yaptığı yanlış Ömer başkana mal edilecektir. Ömer Günel tek başına her şeye yetişemez. Ekibinin de iyi olması, iyi bir sinerji yaratması gerekir. Son olarak emekli polis olan bir kişinin başkan yardımcısı makamına atamasında görülen sıkıntı başka noktalarda da kendisini hissettirmekte. Umarım ekibi onun başkanın istediği gibi işler çıkarır, ekibine yönelik eleştiriler boşa çıkar. Yoksa sıkıntılı günlerin başlaması yakındır.

Kamu mallarının satışı, iş ile şovun karıştırılması, hizmet ile popülizm sınırının iyi belirlenememesi, sahte ürün satışı konusunda yetersiz kalınması, iptal edilen tiyatro festivali, yeşil alan konusunda yaşanan sıkıntılar, Yılancı Burnu’nda çalışan iş makineleri, değiştirilen belediye logosu, tüm uğraşlara rağmen alt yapı sorunları, atıl duran Efes Kongre Merkezi, personel rejimindeki olumsuzluklar görebildiğimiz diğer eksilerdi. Ömer Günel her türlü sorunu aşabilecek kapasiteye sahiptir, yeter ki istesin.

“Hiç kimse başarı merdivenine elleri cebinde tırmanmamıştır.” (Konfüçyüs)

Aydınpost ANDROID'de TIKLA YÜKLE!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA YÜKLE!