Geçtiğimiz Salı günü Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel seçildiği günden bu güne geçen süreci değerlendirdiği bir basın toplantısı düzenledi. Basın ile sık sık bir araya gelmeye çalışan Ömer Günel başarılı bir çalışmaya daha imza attı.

Toplantı bir sinevizyon gösterisi ile başladı; pandemi sürecinden asfalt çalışmalarına, turizme yönelik çalışmalardan can dostlarımıza yönelik yapılan çalışmalara, trafiği sakinleştirme çalışmalarından bazı caddeleri yayalaştırma çalışmalarına kadar değişik konular gayet iyi bir biçimde izleyicilere aktarıldı.

Hepimizin bildiği gibi, göreve geldiği zaman Aydın sınırları içerisindeki en borçlu belediyeyi devralan Ömer Günel bu süreç içerisinde bu kadar borca rağmen neler yapılabileceğini herkese göstermiş oldu. Kuşadası için hiçbir bahanenin ardına saklanmadan gayet başarılı bir yönetim gösterdi. Elbette onun bu başarısında Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile uyum içinde çalışmasının rolü büyüktü. Geçen dönem yaşanan çekişme yüzünden yara alan Kuşadası, böylece yaralarını sarmaya başlamış oldu. Bu kadar kısa süre içerisinde bu kadar işi başarabilmek herkesin başarabileceği bir iş değildir. Ayrıca Ömer Günel sadece Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı ile değil, Kuşadası’nı ilgilendiren her kişi ve kurum ile iyi ilişkiler kurarak halka hizmet etmeyi başarabildi.

Belediye başkanlığı yerel düzeyde önemli bir siyasi görevdir. Belediye başkanı kendisini halka en iyi yerel medya aracılığı ile anlatabilir. Basın ile sağlıklı ilişki kurabilen başkanların başarıyı yakalama yolunda pek engel kalmaz.

 Zor bir görev olan belediye başkanlığı bir gömlek gibidir. Bu gömlek adeta ateşten bir gömlek olup herkesin giyemeyeceği bir yapıya sahiptir. Ömer Günel gibi ismi başarı kelimesi ile eş anlamlı kabul edilen belediye başkanlarına bu gömlek adeta “Cuk” diye oturmaktadır. Bu önemli görevin ağırlığını kaldıramayan, basınla ve en önemlisi halk ile iyi ilişkiler kuramayan bazı belediye başkanlarına ise bu gömlek adeta sünnet çocuğu gömleği gibi bol gelmektedir. Elbette halkla arasında uçurumlar olup gömleğin kendisine dar gelenler de vardır.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel basın toplantısına katılan çok sayıda gazetecinin can alıcı sorularına net cevaplar vererek kendisinin ne kadar samimi olduğunu gösterdi. Kendisine yöneltilen hiçbir soruyu geçiştirmedi. Ayrıca basın toplantısının hiçbir bölümünde sorulan sorular harici konulara girmeyerek gazetecilere verdiği önemi gösterdi.

Bu konuda Aydın ilindeki en başarılı başkanlardan biri olan Ömer Günel, bazı belediye başkanlarının aksine samimi bir görüntü çizdi. Bazı belediye başkanlarından randevu bile alamayan, hatta telefonla bile sorularına cevap alamayan basın çalışanları Ömer Günel’in bu yaklaşımından okdukça hoşnut oldular. Ömer Günel bu davranışı ile basın ile arasına mesafe koyan belediye başkanlarına adeta ders verdi. Basınla ilişkinin nasıl kurulması gerektiğini uygulamalı olarak gösterdi. Umarım diğer belediye başkanları Ömer Günel’in bu çalışmalarından gerekli dersleri alıp halka daha iyi hizmet edebilmenin yollarını bulabilirler.

Son olarak Ömer Günel başkanımıza Kuşadası için kısa tavsiyelerde bulunmak istiyoruz. İlk olarak yapılan yayalaştırma ve trafiği sakinleştirme çalışmalarının kent mobilyaları ile desteklenmesi gerektiğini iletmek isteriz. Dünya üzerindeki en önemli turizm kentlerinin kent mobilyaları oldukça önemli bir yere sahiptir. İkinci konu ise Kuşadası turizmi ile ilgili. İçinde bulunduğumuz pandemi süreci nedeniyle ilçenin turizm geliri neredeyse tamamen yok olmuştur. Bu nedenle başta iç turizm olmak üzere artık Kuşadası turizminin çeşitlenmesi gerekmektedir. Kendilerinin başlatmak için emek verdiği karavan turizmi başta olmak üzere, sualtı turizmi, sağlık turizmi, doğa turizmi, yürüyüş ve kırsal konaklama turizmi, tarım turizmi, yamaç paraşütü, ekstrem sporlara yönelik turizm çalışmaları, yaşlı ve engelli turizmi gibi çok çeşitli konularda çalışma yapmaları gerekmektedir. Kuşadası bizim değerimizdir, Kuşadası hepimizindir, ona sahip çıkmalıyız. Ömer Günel başkanımıza bundan sonraki çalışmalarında başarılar dileriz.

“Taşı delen suyun gücü değil, damlaların sürekliliğidir.” (Latin Atasözü)