İZMİR' de TRT sanatçısı Ahat Uruk, 2002'de, oyuncu Burcu Tuna Uruk ile evlendi. Ancak bir süre sonra çift, geçinememeye başladı. Bu arada Ahat Uruk, henüz 42 yaşında bağırsak kanserine yakalandı. Ardından 2007'de, İzmir 11. Aile Mahkemesi'ne başvurarak hastalandıktan sonra eşinin kendisine kötü davrandığını ve "Sen öleceksin, araban, evin ve her şeyin bana kalacak" dediğini öne sürdü.
 
235 BİN LİRA İSTEDİ
 
Ahat Uruk, psikolojisinin bozulduğunu belirterek boşanmak istediğini bildirdi. Bu iddiaları yalanlayan Burcu Uruk ise eşinin rahatsızlığında hep yanında olduğunu, ancak kocasının evliliklerinin ilk günlerinden itibaren kendisini aldattığını, birazcık iyileştiğinde bile hep başka kadınlarla ilişki kurmaya yeltendiğini ileri sürdü. Burcu Uruk, 235 bin lira maddi ve manevi tazminat ile 700 lira nafaka istedi.
 
AİLESİ DAVAYI DEVAM ETTİRDİ
 
Fakat dava sürerken Ahat Uruk, 11 Eylül 2007'de öldü. Yasal mirasçısı olan annesi Meliha ile kardeşleri Nihal, Nevzat ve Hakan Uruk da mahkemeye başvurarak boşanma davasını devam ettirdi. Aile, oğullarının mirasın yarısını gelinlerine, yarısını da kendilerine bırakan veraset ilamının iptalini de istedi. Yargıtay, evlilikte genç kadının daha fazla kusurlu olduğuna karar verince Ahat Uruk, öldükten sonra boşandı. Burcu Uruk da mirastan hiçbir pay alamadı.
 
ÖRNEK KARAR
 
Ahat Uruk'un ablası Nihal Uruk, "Yargıtay ilk kez böyle bir karar verdi. Kardeşimi yaşıyormuş gibi düşünerek, eşini kusurlu buldu. Burcu Uruk, kardeşimin maaşını da alıyordu. Bu karar ile artık mirasçı olmadığından, elde ettiği tüm hakları geri alındı. Biz verdiğimiz onur savaşını kazandık. Bu örnek bir karar" dedi.
takvim