Güney Kore'de siyasi gündemi, ölen Kuzey Kore liderinin ölüm haberinin neden geç alındığı meşgul ederken, ilginç bir iddia ortaya atıldı. Güney Kore'nin resmi haber ajansı Yonhap'ın haberine göre Güney Kore askeri kanadından bir yetkili, Kuzey Kore'nin ölüm haberindeki bazı bilgilerin doğru olmadığını bildirdi. Kuzey Kore'nin Kim Jong-il'in içinde öldüğünü söylediği trenin ölüm günü hiç hareket etmediği bildirildi. Askeri yetkili, uydu aracılığıyla yaptıkları araştırmada söz konusu trenin cumartesi günü başkent Pyongyang'daki Ryongsong Terminali'nde durmuş vaziyette olduğunu aktardı.

BİR BAŞKA İLGİNÇ İDDİA İSE SAMSUNG İLE ALAKALI
Güney Kore medyası ünlü teknoloji devi Samsung'un Kim Jong-il'in ölümünü istihbarattan daha önce bilip bilmediğini konuşuyor. Güney Kore Milli İstihbarat Servisi, meclisteki istihbarat komisyonuna brifing verirken komisyon üyelerinden "Samsung kadar da mı istihbarat kabiletiniz yok. Onlar önceden biliyorlarmış!" diyerek ağır eleştiriler aldığı öğrenildi. Ayrıca bazı Kore gazetelerinde, Samsung'un ölümünden bir gün sonra bazı basın organlarını arayarak Kim Jong-il'in öldüğü yönünde söylentilerin olduğunu, bunların doğru olup olmadığı soruşturduğu iddia edildi.

Samsung ise sessizliğini bugün bozdu. Samsung'un yaptığı açıklamada komisyondaki milletvekillerinin yalnış bilgilendirildiğini ileri sürdü. Samsung bugün bazı Kore basın organlarına telefonla yaptığı açıklamada, kendilerinin de Güney Kore, ABD, Japonya gibi ölüm haberini televizyondan öğrendikleri aktardı.