Kardelen'i tecavüz ederek öldürdüğü iddia edilen
A.K. bu sabah Didim'de polise teslim olmuştu.
A.K.'nin Aydın'da yaşayan ailesi ise günlerdir dışarıya çıkmadı. Geçen hafta A.K.'nin anne ve babasının yaşadığı Aydın'daki evin gazeteci akınına uğraması sonucu bir süreliğine evden ayrılan baba Hasan K. ve eşinin birkaç gün sonra geri döndüğü belirtildi. Rahatsızlığı nedeniyle zaman zaman hastaneye çıkan Hasan K.'nın bunun dışında çok fazla dışarıda görünmek istemediği ve her zaman oturduğu kahveye de hiç uğramadığı belirtildi.
Zanlı A.K. ve babasını yıllardır tanıdığını ifade eden mahalle sakinlerinden Bayram Ak, şöyle konuştu: "A.K., Almanya'dan yazın izin için buraya geldi. Buraya gelip oyun oynuyordu. Yazın gittikten sonra 15-20 gün önce yeniden buraya geldi. Niye geldin diye sorduğumuzda 'Babam rahatsız, onun için geldim' dedi. İki gün burada kaldı, ondan sonra kayıplara karıştı."
Almanya'da olan olayı gazetelerde okuduklarını daha sonra Alman gazetecilerin geldiğini belirten Ak, sözlerine şöyle devam etti: "A.K. durgun ve içine kapanık biriydi. Yani kişilik olarak ne olduğu belli değildi. İşte en son 20 gün falan önce görüştük ve selamlaşıp ayrıldık. Babası benim sürekli müşterim. Olaydan sonra babası da iki üç gün kayıplara karıştı. Daha sonra ara sıra görünmeye başladı."
KATİL ZANLISININ KAYINPEDERİNİN AYDIN'A GELDİĞİ İDDİASI
Geçen gün A.K.'nın eşinin yakınlarının gelip kahvede oturduğunu ve kendisinden çay istediğini açıklayan Cihan Öğrüç da, şunları söyledi: "Bana A.K.'nin ailesini, nerede oturduğunu sordular. Bende burada yaşadıklarını söyledim. Şahıs bana A.K.'nın hanımının babası olduğunu ve kızını aradığını söyledi. Damadının kızıyla birlikte Türkiye'ye geldiğini ve daha sonra kayıplara karıştıklarını beyan etti. Kızının derdine düştüğünü ve kızını bulmak için uğraştığını söyledi. Daha sonra kalkıp gittiler."