Geçtiğimiz yıl 23 Mayıs günü Didim Mavişehir Tepeönü Sitesi"ndeki evinde intihar eden yazar Aydın Aydemir (85) ölümünün 1. yılında mezarı başında anıldı. Didim Şehir Mezarlığındaki anma törenine Aydemir yakın dostlar ve CHP Didim İlçe Başkanı Mustafa Bekar katıldı.
Aydemir"in mezarı başındaki anma töreninde konuşan CHP Didim İlçe Başkanı Mustafa Bekar, “Aydın Aydemir büyük bir değerdi. Türkiye"de demokrasi ve emeğin mücadelesinde önemli örgütlerde görevler yaptı. Yazdığı kitaplarla ve bilgi birikimiyle yaşadığı dönemleri dile getirdi. Ölümünün 1.yılında kendisini özlemle anıyoruz.”diye konuştu.
Yazar Aydın Aydemir"in öğrencilerinden emekli öğretmen Nurettin Cam ise Aydın Aydemirle 1962 yılında Kars"ın Arpaçay ilçesinde tanıştığını dile getirirken “1963 yılında Kars"ta kız öğrencilerin okuması için çalışmalar yaptı. Onların okumasından, barınma sorununa kadar her şeyiyle ilgilendi. Kendisi aydın bir insandı” dedi.
Mavişehir Tepeönü Sitesi Kooperatifi Başkanı ve Aydemir"in komşusu Hüseyin Tosun ise, Aydemir"in ölümünün zamansız olduğunu söyleyerek, “70"li, 80"l yıllarda nice zorluklara göğüs geren hocamızın zamansız ayrılışı bizleri üzdü. Kendisini unutmadık ve unutturmayacağız, topluma mal olmuş bir kişiydi” diye konuştu.