Erzurum'daki otopside beyin kanamasından öldüğü belirlenen Musa Kang'ın kan ve idrarında, ölümüne neden olabilecek başka bir maddeye rastlanmadı.
Erzurum'da ilköğretim okulu öğrencisi Musa Kang, 3 Kasım'da okula gitmek üzere evinden çıkmış, ancak en son kapüşonlu mont giyen bir gençle görüldükten sonra bir daha haber alınamamıştı. Yapılan aramalar sonucunda Musa Kang'ın cesedi 9 Kasım gecesi İstasyon Mahallesi'ndeki metruk bir binada üzeri taş parçalarıyla kapatılmış şekilde bulunmuş, amcasının oğlu 17 yaşındaki S.K. da cinayet şüphelisi olarak tutuklanmıştı.
Musa Kang'ın Erzurum'daki adli tıp uzmanları tarafından yapılan otopsisinde beyin kanamasından öldüğü belirlenmiş, ölümünde başka etkenlerin olup olmadığının saptanması amacıyla da kan ve idrar örnekleri Trabzon Adli Tıp Kurumu laboratuarına gönderilmişti.
Trabzon Adli Tıp Kurumu'nda Musa Kang'ın kan ve idrar örneklerine yapılan kiyasal analizler bugün akşam saatlerinde tamamlandı ve kimyasal otopsi raporu hazırlandı. Adli Tıp Kurumu yetkililerinden alınan bilgiye göre, Musa Kang'ın kan ve idrarında herhangi bir bulguya rastlanmadığı belirtildi. Kimyasal otopsi raporunun yazımının tamamlanıp yarın sabah postayla Erzurum'a gönderileceği vurgulandı.
Yetkililer, Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderilen, olay yerinde bulunan sigara izmaritlerinin DNA testinin sonuçları ve Trabzon'dan gidecek kimyasal analiz raporu sonuçlarından yararlanarak Erzurum'daki uzmanların kesin otopsi raporunu hazırlayacağını söyledi.

S.K.'NIN TAHLİYESİ İSTENDİ

Olaydan sonra 12 Kasım günü tutuklanan S.K., Erzurum H Tipi Cezaevindeki çocuk bölümünde tek kişilik koğuşa konuldu. Ailesinin S.K.'nın savunmasını yapması için tuttuğu avukatlar Tuncer Aktaş ile Alpaslan Başlıcan, elde kesin deliller olmadığını ve cinayeti işlemediğini gerekçe göstererek 4 sayfalık dilekçeyle Cumhuriyet Başsavcılığı'na tahliye talebinde bulundu. Başsavcılığın mütalasını yazdıktan sonra tahliye talebini Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne göndereceğini belirten avukatlardan Tuncer Aktaş, daha sonra talebin Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi'ne iletileceğini söyledi.
Musa'nın cinayet şüphelisi olduğu iddiasıyla tutuklanan S.K. ile cezaevinde konuştuğunu belirten Avukat Aktaş, "S.K. güvenlik kamerasındaki kişinin kendisi olmadığını ve cinayeti işlemediğini ısrarla savunuyor. Bu görüşmenin ardından dosyadaki incelemeyi yaparak 'cinayetle ilgili teşhisten başka delil olmadığı ve S.K.'nın ölüm suçunu işlemediğini' gerekçe göstererek tahliye talebinde bulunduk. S.K.'nın olay günü köyde olduğuna dair tanıklar var. Tanıkların dinlenmesini talep ettik. Başvuru sonucunun yarın ya da birkaç gün içerisinde sonuçlanmasını bekliyoruz" diye konuştu./milliyet