Ceyla Gölcüklü'nün ölümünden sonra, Twitter'da eski Türkiye güzellerinden Manolya Onur'un paylaştığı bir mesajla başlayan tartışma bir anda sosyetede panik yaşanmasına neden oldu.

"12 GÜNDÜR BURADAYIM BİR İKİ KİLOM KALDI"

Pankreas kanseri nedeniyle hayatını kaybeden Ceyla Gölcüklü'yü en son bir detox merkezinde gördüğünü ve kendisine "Ne işin var burada çok zayıfsın" dediğini Twitter'da paylaşan Onur, Gölcüklü'nün "12 gündür buradayım. Bir iki kilom kaldı" dediğini yazdı.

Gölcüklü'yle birkaç ay önce de yine aynı yerde karşılaştığını Twitter'dan paylaşan Onur, "Bundan oldu diyemem ama yaptığı çok yanlıştı. Vücut iyice zayıf düşmüştü. Hemen arkasından hastalandı" mesajını arkadaşlarıyla paylaştı.

Kanserle Savaş Daire Başkanı Prof. Dr. Murat Tuncer'in yine detoks ilaçları ve pankreas kanseri ilişkisiyle ilgili söylediği iddia edilen ve basında yer alan sözleri paniğin büyümesine neden oldu. İddiaya göre Tuncer Ceyla Gölcüklü"ye detox sırasında verilen haplar için Tuncer, “Ne yani insanlara kil mi yediriyorlar?” dedi. Prof. Dr. Tuncer, bitki ve ilaç tabletlerini ise bilmediğini söyledi.

DETOKS KANSERİ TETİKLİYOR MU?

Bu açıklamaların ardından sosyetenin sık sık detoksa giden üyelerinde "Detox kanseri tetikliyor mu" tartışması ve korkusu başladı.

Bu tartışmaların ardından HABERTURK.COM'un ulaştığı Murat Tuncer böyle bir açıklama yapmadığını belirtse de biz yetinmedik ve diğer uzmanlara da konuyla ilgili görüşlerini sorduk.

Detox gerçekten pankreas kanserini tetikliyor mu? İşte uzmanların ağzından bu sorunun cevabı...

PROF. DR. KADİRHAN SUNGURLUOĞLU / Kanser Araş. Ve Savaş Kur. Bşk. Yrd.

"MUĞLAK BİR BİLGİ"

Doktor Kadirhan Sungurluoğlu, detox uygulamalarının çok farklı olduğunu belirterek "nasıl bir yöntem uygulandığını bilmeden bir şey söylemek mümkün değildir" dedi. Sungurluoğlu, "Her gün ne yediğiniz çok belirleyici bir unsur değildir. Toksinlerin vücuttan atılması için nasıl bir yöntem uygulandığını bilmeden bu gibi spekülasyonlarla hareket etmek, sonuca varmak uygun değildir." şeklinde konuştu.

DR. MURAT TOPOĞLU / AKUPUNKTUR DERNEĞİ GENEL SEKRETERİ

"PANKREAS KANSERİNİN NEDENİ HENÜZ BİLİNMİYOR"

Doktor Murat Topoğlu, pankreas kanserinin sinsi ve çok hızlı ilerleyen bir kanser türü olduğunu belirterek, bu kansere neden olan gerçek faktörün henüz bilinmediğini söyledi. Detox uygulamalarının, pankreas kanserinin ortaya çıkmasında bir neden olduğunu düşünmeyen Topoğlu, "Bir çok kanserin asıl nedenleri arasında soluduğumuz kirli hava (özellikle İstanbul havası), organik olmayan hormonlu gıdaların tüketilmesi ve tabi ki tüm dünyada temel nedenlerden biri olarak kabul edilen obezite sayılır. Bu faktörlerin dışında detoks uygulamalarının pankreas kanserine neden olabileceğini düşünmüyorum" şeklinde konuştu.

DR. ALPASLAN MAYADAĞLI/KARTAL EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ONKOLOJİ BÖLÜM ŞEFİ

PANKREAS KANSERİ GELİŞİM OLARAK ÇOK FARKLI

Böyle bir şey görmedim. Literatürde de böyle bir şeye rastlamadım açıkçası. Bilimsel olarak bu konuda bir şey söyleyemem ama şahsi fikrimi sorarsanız olmaması lazım derim. Çünkü pankreas kanseri gelişimi itibariyle çok farklı bir kanser türü.

HABERTURK.COM