Ünlü pop yıldızı Michael Jackson ölümünden sonra 100 milyon dolar kazandırdı.

Geçen haziran ayı sonunda yaşamını yitiren pop kralı Michael Jackson'ın cenazesinin nereye gömüleceği henüz tartışılıyor. Jackson'ın ölüm sonrası ne kadar para kazandığı ise finans danışmanı tarafından açıklandı. Ünlü pop kralı ölümünden sonra geride kalan yakınlarına 100 milyon dolar kazandırdı. Jackson'ın yıl sonuna kadar 100 milyon dolar daha kazandırması bekleniyor.

25 Haziran'da yaşamını yitiren Michael Jackson geride yüzlerce milyon dolar borç bıraktığı belirtiliyordu. Şimdi Jackson'ın finans danışmanı John Branca'nın yaptığı açıklamaya göre, ünlü yıldızın ölümünden bu yana kasalarına 100 milyon dolar para girdiği belirtildi. Branca ölüm sonrası bir film anlaşması ve çok sayıda reklam filmi anlaşması yaptıklarını söyledi. Ölümü sonrası ilk defa bir sanatçı çok kısa süre içinde bu kadar yüksek para kazanıyor. Michael Jackson'ın kazandığı paranın yüzde 40 annesi ve çocuklarına kalıyor.

1977 yılında hayata veda eden Rock'n Roll kralı Elvis Presley hala yılda 55 milyon dolar kazandırıyor.


DÜNYADAN KISA KISA...

83. YAŞINDA 83 FOTOĞRAF
Küba'nın eski lideri Fidel Castro'nun 83. doğum günü dolayısıyla Havana'da Castro'nun 83 fotoğrafından oluşan bir sergi açıldı. Havana'da dün akşam açılan sergide, bugün doğum gününü kutlayacak olan Fidel Castro'nun oğlu Alex'in 1,5 ay önce çektiği bir fotoğrafın da bulunduğu, bu fotoğrafın Castro'nun çekilmiş en yeni fotoğrafı olduğu belirtildi.

SICAK BÖLGELERDE DAĞLAR DAHA YÜKSEK
Dağların yüksekliğinin bölgenin sıcaklığına göre değiştiği ortaya çıktı. Danimarka'nın Aarhus Üniversitesi'nden bilim adamı David Egholm ve meslektaşlarının Nature dergisinde yayımlanan araştırması, sıradağların yüksekliğindeki farklılıkların tektonik güçlerden çok, bölgedeki sıcaklık farklılıklarını yansıttığını gösterdi. Bu durumun, buzulların erozyona uğrayarak dağları kısaltmasıyla açıklanabileceğini belirten Egholm, Norveç'te dağların zirvesinin erimeyen, kalıcı karların sınırında testereyle kesilmiş izlenimi vermesinin nedeninin bu olduğunu ifade etti.

ARJANTİN CUNTA REJİMİNİ YARGILIYOR
Arjantin'de, “Kirli Savaş” diye de adandırılan askeri rejim döneminde öldürülen bir kişiyle ilgili davada emekli bir general ile 4 ordu mensubu müebbetten 14 yıla değişen çeşitli hapis cezalarına çarptırıldı. Buenos Aires'deki federal mahkemede görülen davada 3 kişilik yargıç heyeti, Floreal Avellaneda adlı bir komünist eylemcinin 1976'da öldürülmesiyle ilgili olarak emekli General Santiago Riveros'u müebbet, diğer 4 ordu mensubunu da 14 ila 25 yıl arasında değişen hapse mahkum etti.