ÇORUM"da yaşayan 26 yaşındaki Mehmet Uzun, geçen Temmuz ayında tatil yaptığı Kemer"de denizde boğulma tehlikesi geçirirken hayatını kurtaran 25 yaşındaki Rus Aksinya Montiyanova ile evlendi.

Çorum"da düğün salonu işleten Mehmet Uzun, geçen Temmuz ayında tatil için Antalya"nın Kemer İlçesi"ne gitti. İyi yüzme bilmeyen Uzun, bacağına kramp girince boğulma tehlikesi geçirdi. Bu sırada denizde yüzen Rus Aksinya Montiyanova kendisini kurtarıp kıyıya çıkardı. İkili daha sonra arkadaş oldu. Uzun ile Montiyanova"nın arkadaşlıkları aşka dönüşünce evlilikle noktalandı. Dün akşam Çorum"da dünya evine giren çift mutluluklarını yakınlarıyla paylaştı.

Çok mutlu olduğunu söyleyen Mehmet Uzun, “Kemer"de tatil yaptığım sırada denizde boğulma tehlikesi geçirdim. Montiyanova beni kurtardı. Sonra arkadaş olduk ve bu aşka dönüştü. Kendisine evlenme teklif edince kabul etti. Hayatımı ona borçluyum. Çok mutluyum” dedi. Rusya"da psikolog olan Montiyanova ise tedasüf eseri tanıştıkları eşi Uzun"u çok sevdiğini belirterek, “Yakın zamanda da Rusya"ya giderek bir düğünde orada yapacağız. Mehmet"le çok iyi anlaşıyorum” dedi.