Kadının, çıkan yangından korkarak bahçede bulunan havuza atlamak isterken yere çakılarak öldüğü ileri sürülüyor.

Otopside, Katsiaryna Padrez'in, yüksekten düşme sonucu öldüğü belirlendi. Yüksekten düşme sonucu kadının karaciğeri ve dalağının hasar gördüğü, bedeninde kırıklar ve çizikler, kafatasında da çatlaklar oluştuğu anlaşıldı.

ADLİ TIP KESİN ÖLÜM NEDENİNİ BELİRLEYECEK Kadının bedeninden parça alındığı ve kesin ölüm nedeninin yaklaşık 2 ay sonra belirleneceği açıklandı.

Öte yandan, Padrez'in erkek arkadaşı olduğu belirtilen otel işletmecisi Halil D.'nin, ifadesinin alınmasının ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldığı kaydedildi.

"YANGIN ÖNCESİ BİRLİKTE OLDUK"
Halil D.'nin, yangın öncesi Padrez ile birlikte olduklarını, yangını farkedince kendisinin yangın tüpü almak için otelin resepsiyona indiğini, kız arkadaşı Padrez'in ise panik içinde binadan atlamış olabileceğini söylediği öğrenildi. Yetkililer genç kadının sevgilisi olduğunu iddia eden otel yöneticisi Halil D.'nin doğru söyleyip seylemediğinin adli tıp raporları tarafından belirleneceğini söylediler.

Padrez'in cenazesinin, ailesi tarafından alınarak Belarus'a götürüleceği belirtildi.

Katsiaryna Padrez'in, Fener mahallesindeki Özel Uluslararası Rus Okulu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi 3. sınıfında okuduğu ve aynı okuldan 63 öğrenciyle yangının çıktığı otelde kaldığı kaydedildi.

Çağlayan mahallesi 2050. sokaktaki 5 katlı otelin çatısında gece yangın çıkmış, yangına müdahale eden itfaiye görevlileri, binanın yanında Katsiaryna Padrez'in cesedini bulmuşlardı.

MİLLİYET