Danıştay 1. Dairesi, BTK'nın 3G kurulmasına ilişkin ihalede en yüksek teklifi veren işletmecilerle imzalanan imtiyaz sözleşmesi taslaklarına olumlu görüş bildirdi.

Danıştay 1. Dairesi, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK), üçüncü nesil mobil haberleşme sisteminin (3G) kurulmasına ilişkin ihalede en yüksek teklifi veren işletmecilerle imzalanan imtiyaz sözleşmesi taslaklarına olumlu görüş bildirdi. Danıştay 1. Daire tarafından bildirilen görüş, Danıştay İdari İşler Kurulu'nda ele alınacak.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Danıştay 1. Dairesi, taslaklarla ilgili incelemesini tamamlayarak, düşüncesini oluşturdu.

Danıştay 1. Dairesi'nin bu görüşü Danıştay Kanunu uyarınca Danıştay İdari İşler Kurulu'nda ele alınacak. Danıştay İdari İşler Kurulu'nun vereceği düşüncenin ardından taraflarca taslağa son şekli verilecek.

3G sisteminin kurulmasına ilişkin A, B, C tipi lisanslar için yapılan ihalede, A tipi lisans için en yüksek teklifi 358 milyon avro ile Turkcell, B tipi lisans için en yüksek teklifi 250 milyon avro ile Vodafone, C tipi lisans için tek teklifi 214 milyon avro ile AVEA vermişti.

Kurum, Turkcell, Vodafone ve Avea ile imzalanan imtiyaz sözleşmesi taslaklarını görüş için Danıştay'a göndermişti. Danıştay 1. Dairesi, taslaklarla ilgili incelemesini yaparken, BTK hukuk müşavirinin sözlü açıklamalarını dinlemişti.

Danıştay sürecinin tamamlanmasının ardından BTK ile ihaleyi kazanan operatörler arasında imtiyaz sözleşmeleri imzalanacak. Operatörlerin 3 ay içinde tesislerini kurup işletmeye başlamaları gerekiyor.

HABER 7