Arkadaşlarıyla birlikte tatilini geçiren ve kaldığı otelin dalış okuluna yazılan özel güvenlik görevlisi 22 yaşındaki Hasan Öztürk, ilk dalışında 7 metre derinlikte vurgun yedi. Görevliler tarafından otelin bahçesine çıkarılan Hasan Öztürk yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ağabeyi Ersin Öztürk, önceki yıl akciğer ameliyatı geçiren kardeşinin hiç eğitim almadan 7 metreye dalış yapmasına izin verilmesinin ihmal olduğunu ileri sürdü. 
 
Olay dün akşam saatlerinde Muratpaşa İlçesi Lara Semti’ndeki Club Falcon Otel’de meydana geldi. Özel güvenlikçi Hasan Öztürk, 10 Eylül günü arkadaşlarıyla birlikte Bursa’nın Kestel İlçesi’nden tatil için Antalya’ya geldi. 
 
Otele yerleşen 5 arkadaş, dün otel bünyesinde hizmet veren bir dalış okuluna kayıt yaptırdı. Öğleden sonra uzman eğitmenler nezaretinde otelin ön kısmında bulunan falezlerden denize giren Öztürk, suya girdikten bir süre sonra vurgun yedi. Durumu farkeden görevliler tarafından sudan çıkarılan Hasan Öztürk’e ilk müdahalesi olay yerinde yapıldı. Öztürk otele çağrılan ambulansla hastaneye kaldırılmak istenirken hayatını kaybetti. 
Hasan Öztürk’ün cenazesi, Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Burada yapılan otopsinin ardından ağabeyi Ersin Öztürk ve kuzeni Ayhan Şentürk cenazeyi teslim alarak memleketleri Bursa’ya götürmek üzere yola çıktı. 
 
Kardeşinin ihmal kurbanı olduğunu iddia eden ağabeyi Ersin Öztürk, "Kardeşim yüzme biliyordu, fakat daha önce hiç dalış yapmamıştı. Arkadaşları kendilerine hiç bir form doldurtulmadığını ve sadece bir kaç hareket gösterildikten sonra dalış yapıldığını söylüyor. Zaten kardeşim 2009 yılında akciğer ameliyatı geçirmişti. Hiç eğitim almadan 7 metreye dalış yapmasına izin verilmesinin sorumluları bulunmalı " dedi. 
Polis ölen gencin 4 arkadaşıyla birlikte dalış kursu yetkililerinin de ifadelerine başvurulduğunu, soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğünü açıkladı.(dha)