Bursa'da oyuncak tabancasına takmak için dişiyle koparmak istediği kapsülü yutan 6 yaşındaki Mustafa İlker Şimşek, ölümden döndü. Helikopter ambulansla Bursa'dan İzmir'e sevk edilen küçük Mustafa'nın hayati tehlikeyi atlattığı öğrenildi.

KORKMA BİR ŞEY OLMAZ DİYEREK SU İÇİRDİ...
Edinilen bilgiye göre, merkez Osmangazi ilçesi Adnan Menderes Mahallesi'nde meydana gelen olayda Mustafa ve Nafiye çiftinin 6 yaşındaki çocukları Mustafa İlker Şimşek, oyuncak tabancasına takmak için aldığı kapsül tanelerinden birini dişiyle koparmak istedi. Kopan kapsülü yanlışlıkla yutunca paniğe kapılan çocuk, ağlaya ağlaya eve geldi. Evde bulunan bir yakını küçük çocuğa korkma bir şey olmaz diyerek su içirdi. 3 saat içerisinde fenalaşan Mustafa İlker Şimşek anne babası tarafından hemen Dörtçelik Çocuk Hastanesi'ne götürüldü. Mustafa İlker Şimşek, durumunun ciddi olması üzerine helikopter ambulansla İzmir Çiğli Hastanesi'ne sevk edildi.

2 GÜN YOĞUN BAKIMDA KALDI
Ameliyata alınıp midesindeki plastik kapsül alınan çocuğun zehirlendiği tespit edilince yoğun bakıma alındı. 2 gün yoğun bakımda kalan küçük çocuğun hayati tehlikeyi atlattığı öğrenildi. Olayın şokunu üzerinden atamadığı gözlenen babaanne Şimşek, "Annesi evde uyuyordu. Komşunun kapısına gitmiş, orada iki çocuk varmış, kapsülü onlardan mı aldı? Nereden aldı? Bilmiyoruz. Eliyle koparmak istemiş, koparamayınca da dişiyle koparmaya çalışırken küçük kapsül boğazına gitmiş. Çok korkmuş, ağlayarak eve geldi. 'Oğlum korkma bir şey olmaz küçüçük bir şey' dedim. Meğer o maytap zehirmiş. Ben bunu bilmiyordum. Annesi uyanıp yanımıza geldi. Hemen apar topar hastaneye götürdüler. Yoğun bakıma aldılar. Annesine söylemese ben küçük bir şey diye kimseye bir şey söylemeyecektim. Allah korusun o zaman ölüp gidecekti yavrum" dedi.

"O KAPSÜLÜN BU KADAR ZARARLI OLDUĞUNU BİLMİYORDUM"
Satışı yasak olan bu tür piroteknik maddelerin üretiminin yasaklanması gerektiğini ifade eden babaanne Şimşek, "Bakkaldan aldığı söyleniyor. Bakkal sahibinin de bir suçu yok sonuçta. O da ekmek parasının derdinde. Bereket torunumun durumunun iyiye gittiği söylendi. 2 gün daha kontrol altında tutulacakmış. Ben o kapsülün bu kadar zararlı olduğunu bilmiyordum" diye konuştu.

"O TÜR ŞEYLERİ SATMADIĞIMIZI SÖYLEDİK"
Satıcıların çocuklara bu tür patlayıcı madde satışı konusunda dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan dede Şimşek ise, "Yetkililerin bu konuda bir an önce harekete geçmesi lazım ki vatandaş rahat etsin. Yetkililerin neme lazım demesi olmaz. Özellikle de çocukları ilgilendiren bu konu çok önemli" şeklinde konuştu. Küçük Mustafa'nın kapsülü satın aldığı ileri sürülen bakkal sahibi ise iddiaları yalanladı. Bu tür patlayıcı maddelerin satışını kesinlikle yapmadıklarını ifade eden bakkal sahibi, çocuk maytapı nerden almış biz de bilmiyoruz. Polisler gelip sordu. Biz de o tür şeyleri satmadığımızı söyledik" diye konuştu.