Büyük Esenler Otogarı'nda geçtiğimiz hafta meydana gelen olayda özel bir taşıma şirketinin yolcu otobüsü Almanya'ya gitmek üzere yola çıktı. Otobüs, bir süre sonra vardığı Macaristan sınırı içinde mola verdi. Mola sırasında aracın motor bölümünden sesler geldiğini duyan şoför, aracın altını kontrol ettiğinde buradaki bölmede iki şahsın olduğunu fark etti. Aracın altında donarak ölen bir şahıs ve donmak üzere olan şahıs olduğunu tespit eden şoförler, Macar polisine haber verdi.

GÖRÜNTÜLER KURTARDI

Olay yerine gelen İtfaiye yardımıyla araç kaldırıldı ve şahıslar aracın altından çıkartıldı. Olayla ilgili Macar polisi tarafından soruşturma başlatılıp, otobüsü kullanan şoförler gözaltına alındı.

Tercüman aracılığıyla ifadesine başvurulan şoförler, şahıslardan haberleri olmadığını kaydetti. Yetkililer, otobüsün hareket etmeden kısa süre önce iki yolcunun kaçak olarak aracın altına girdiğini ve buradaki bölümde yolculuk yaptığını gösteren güvenlik kameralarını Macar polisine gönderdi.

Güvenlik görüntüleri sonrası şahısların istek ve iradeleriyle aracına bindiği tespit edildi ve iki şoför serbest bırakıldı. Macar polisi, şoförler hakkında 'İnsan kaçaklığına yardım etme' suçundan hazırladığı dosyayı Türkiye'ye gönderdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından şoförler hakkında soruşturma başlatıldı. Ulaşılan dosyada, iki şahsın kimliğinin tespit edilemediği belirtildi. İfadelerine başvurulan şoförlerden Sabri G., "Familya Dinlenme tesisine geldik. Motordan sesler geldi. Araçta can çekişen iki şahıs vardı. Biri ölmüş diğeri ölmek üzereydi. Aracın sol arka taraftaki tekerleri söküldü, iki şahıs da çıkartıldı. Kistelek'teki bir polis merkezine götürüldük. Tercüman geldi. İfademizi aldılar. Ben araca nasıl bindiklerini bilmediğimi anlatmak istedim" diye konuştu. Diğer şoför Burhan Ç., yetkilileri aradığını ve otobüsün terminalden kalktığı anı gösteren kamera görüntülerini istediklerini beyan etti. Şoför, "Macaristan polisi bizi gözaltına aldığında yanımıza gelen Tercüman donmak üzere olan şahsın İstanbul'da birilerine para verdiğini, arkadaşıyla birlikte plan yaptığını ve otobüsün kalkış saatinden kısa bir süre önce aracın altına girdiğini söylemiş. Otobüsün altına girmelerini söyleyen şahsın tespit edilmesi gerektiğini söyledim" dedi.

Kaynak: Sabah