BURSA’nın Gemlik İlçesi’nde dün deniz kenarında park halindeki otomobilini hızla denize süren oto tamircisi 30 yaşındaki Metin Engin’in neden intihar ettiği henüz belirlenemedi. Ekipler tarafından cesedi sudan çıkartılan Engin’in cebinden 2 aylık kızı Cemre’nin fotoğrafı çıktı. Görgü tanıkları, "Önce bir süre araç içinde bekledi. Sonra tozu dumana katarak ölüme gitti" derken, baba Ahmet Engin, "Ne borcu ne de sıkıntısı vardı. 2 çocuğuyla mutlu bir hayat yaşıyordu. Olayın çok ciddi biçimde araştırılmasını istiyoruz" diye konuştu.
 
Olay, dün Bursa’nın Gemlik ile Yalova’nın Armutlu ilçeleri arasında bulunan Narlı Mevkii’nde saat 15.30 sıralarında meydana geldi. Sahil kenarındaki denize doğru uzanan toprak alan üzerine park edilen 16 GG 158 plakalı otomobil, iddiaya göre bir süre sonra aniden hareket edip hızlanarak denize uçtu. Kazayı görenlerin haber vermesi üzerine olay yerine, jandarma ve Sivil Savunma ekipleri gönderildi. Jandarma ekipleri çevrede inceleme yaparken, Sivil Savunma ekipleri ise denizde arama yaptı.
 
Yapılan aramalarda kıyıya yakın bir noktada otomobil ve içindeki sürücünün cesedi bulundu. Ekipler tarafından sudan çıkartılan ceset üzerinde yapılan aramada Metin Engin adına düzenlenmiş kimlik ve bebek fotoğrafı çıktı. Fotoğrafın, otomobilini ölüme süren Engin’in 2 aylık kızı Cemre’ye ait olduğu belirlendi. Ceset, otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı.
 
Ölen Metin Engin’in, Bursa merkez Osmangazi İlçesi Altınova Mahallesi Yunus Sokak’taki evinde ise büyük acı yaşanıyor. Kendisinden 4 yaş büyük ağabeyi Ersin Engin ile birlikte evlerinin altındaki işyerinde oto tamirciliği yapan Metin Engin’in, 3 yıl önce Derya Engin ile evlendiği öğrenildi. 2 yaşındaki Poyraz ve 2 ay önce dünyaya gelen Cemre adlı çocukları olan Metin Engin’in olay günü işyerinde çalıştıktan sonra içki içmek amacıyla Narlı’ya gittiği belirtildi.
 
Oğlunu kaybetmenin acısını yaşayan baba 50 yaşındaki Ahmet Engin, çocuklarının maddi durumunun yerinde olduğunu ve herhangi bir sıkıntısı bulunmadığını belirterek, "Bir gece önce eşiyle birlikte Cemre’yi yıkamışlar. Sabah da erkenden işleri nedeniyle dükkana inmiş. İşlerini bitirdikten sonra da kafa dağıtmak Narlı’ya gitmiş. Arabanın içinde 2 açılmamış bira kutusu çıktı. Kaç tane içtiğini bilmiyoruz. İntihar ettiğini kesinlikle düşünmüyoruz. Bu yüzden olayın çok ciddi bir şekilde araştırılmasını istiyoruz" dedi.
 
Metin Engin’in cenazesi, Başaran Mahallesi’ndeki Üçkurnalar Camii’nde bugün ikindi vakti kılınan namazın ardından toprağa verildi.
 
DHA