Başkent Doğalgaz A.Ş Genel Müdürü Veysel Karani Demir, doğalgaz zehirlenmesi sonucu 7 gencin ölümü ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Demir'e göre gençlerin ölüm nedeni:

Başkent Doğalgaz A.Ş Genel Müdürü Veysel Karani Demir, karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu 7 gencin hayatını kaybettiği dairede, kombiden bacaya takılan alüminyum bağlantı borusunun yırtık ve delik olduğunun, bu nedenle atık gazın bacaya gitmeden ortama yayılarak zehirlenmeye neden olduğunun belirlendiğini bildirdi.

Karani, eski EGO Genel Müdürlüğü binasında düzenlediği basın toplantısında, Çankaya Birlik Mahallesi'nde 7 üniversite öğrencisinin yaşamını yitirdiği zehirlenme olayına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bilirkişi raporuna göre, ''ölümlerin olduğu dairede kombiden bacaya takılan alüminyum fleks bağlantı borusunun çürüdüğü, yırtık ve delik olduğunun anlaşıldığını'' ifade eden Karani, bu nedenle yanmış olan atık gazın bacaya gitmeden ortama yayıldığının ve zehirlenmelerin bundan kaynaklandığının belirlendiğini kaydetti.

Karani, itfaiye ekiplerinin yaptığı kontrollerde, apartmandaki bacaların açık ve baca çekişlerinin ise normal olduğunun tespit edildiğini söyledi.

HABER 7