Manisa'nın Kırkağaç İlçesi'nde, şerit ihlali yapan otomobilin karşıdan gelen limuzinle çarpıştığı kazada 2 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı.

Kaza, İzmir- İstanbul karayolunda Kırkağaç'a bağlı Gelenbe Beldesi yakınlarında, bugün saat 08.30 sıralarında meydana geldi. Sakarya'dan İzmir'e giden 72 yaşındaki Mustafa Apaçık yönetimindeki 54 ZC 236 plakalı otomobil, Gelenbe yakınlarında aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı. Savrulan otomobil, karşıdan gelen 40 yaşındaki Alparslan Diler yönetimindeki 35 VP 128 plakalı limuzinle kafa kafaya çarpıştı. Kazada, otomobil sürücüsü Mustafa Apaçık ile limuzin şoförü Alpaslan Diler yaşamını yitirdi. Limuzinde bulunan, sürücünün kardeşi Oğuzhan Diler (28) ile otomobildeki Orhan Yangın (26) ise yaralandı. Yaralılar, yoldan geçen diğer araç sürücülerinin çağırdığı ambulansla Akhisar Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan yaralılardan Yangın, Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi, Diler ise Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Jandarma ve savcının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından otomobil sürücüsü Apaçık ile limuzin şoförü Diler'in cesetleri Akhisar Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Kazada ölen evli, iki çocuk babası limuzin şoförü Alparslan Diler'in İzmir'in Alsancak Semti'ndeki VIP Limuzin Rent A Car Şirketi'nde iki aydır şoför olarak çalıştığı ve kardeşi Oğuzhan Diler ile Balıkesir'deki bir yakınlarının düğününe gittikleri öğrenildi. Şoför Diler'in, VIP Limuzin Rent A Car Şirketi yetkilisi Kadim Canpolat'tan limuzinle Balıkesir'e gitmek için izin almadığı öğrenildi.