Şırnak'ın Silopi ilçesinde faili meçhul cinayetlere kurban gidenlerin gömüldüğü iddia edilen kuyulara yönelik araştırmalar devam ediyor.
Bugün sabah erken saatlerde Silopi'deki Botaş jandarma karakolu bahçesinde farklı bir kuyuda kazı çalışması başlatıldı. Kazıların, bir itirafçının yer göstermesi ile yapıldığı öğrenildi.

Kazı çalışmalarıyla ilgili bölgeye iş makineleri getirildi. Çalışmaları Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi ve savcılar ile avukatlar da takip ediyor. Kepçeler ile kuyuların önce etrafı açılıp, ardından kuyu dibinde araştırmalar yapılacak.

Ergenekon soruşturması çerçevesinde açıklamalarda bulunan Tuncay Güney ile PKK itirafçısı Abdülkadir Aygan, 1990'lı yıllarda öldürülen pek çok kişinin asitle yakıldıktan sonra Silopi'de bulunan Botaş tesisleri ve Cizre - Silopi güzergâhındaki bazı noktalara açılan kuyulara gömüldüğünü iddia etmişti. Bunun üzerine bazı kayıp yakınları, Silopi Cumhuriyet Savcılığı'na başvurmuş, yapılan incelemenin ardından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, kuyularda araştırma yapılmasına izin vermişti.

2 KEMİK BULUNMUŞTU

Kuyuların olduğu yerde 9 Mart 2009 günü başlatılan kazılarda 2 kemik parçası, giysi parçaları, çorap, bere bulunmuştu. Bulunan materyaller incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilmişti.

SABAH