Yolun ortasında kalan araçtan önce 3 yaşındaki oğlunu çıkaran Yüzbaşı Özkılıç, eşini kurtarmak için tekrar aracına koştu. Ancak elini tuttuğu anda başka bir araç çarpınca, öğretmen eşi Semra can verdi.

TÜRK Silahlı Kuvvetleri’nin görevlendirmesiyle 6 aylık özel bir eğitim için ABD’de bulunan Kara Yüzbaşı Murat Özkılıç (33), 1 Kasim’da otobanda özel otomobili ile geçirdiği trafik kazasında öğretmen eşi Semra Özkılıç’ı (33) kaybetti. Daha önce yaklaşık 2 yıl Tunceli’de görev yapan Aksaraylı Kara Yüzbaşı Murat Özkılıç ve öğretmen eşi Semra Özkılıç, tayinleri Ankara’ya çıktıktan sonra, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin görevlendirmesiyle ABD’ye gitti. Yüzbaşı Özkılıç, Georgia eyaletindeki Fort Gordon askeri üssünde, diğer Türk subaylar ile 6 aylık eğitimine başladı.

Bir ay sonra dönüyordu

Görev süresinin bitmesine bir ay kala Yüzbaşı Özkılıç, eşi ve 3 yaşındaki oğulları ile birlikte seyahate çıktı. Virginia eyaletinin Richmond şehri yakınlarındaki, ABD’nin en işlek otoyolu olan 95 nolu otoyol üzerinde, sabaha karşı 5 sularında seyrederken, Yüzbaşı Özkılıç bir anda direksiyon hakimiyetini kaybetti. Bariyerlere çarpan araç, orta şeritte durdu. Arkadan hızla gelen diğer araçları farkeden Özkılıç, uyarı flaşörlerini yaktıktan sonra, o sırada uyumakta olan eşini uyandırıp, “Hemen çık arabadan, yol ortasında kaldık” diye bağırdı.

Ayak parmakları koptu

Ardından hızla arka koltuktaki oğlunu araçtan çıkarıp yol kenarına taşıyan Yüzbaşı Özkılıç, eşini de kurtarmak için tekrar yol ortasındaki aracına koştu.

Gelen iki aracın şans eseri kurtulan Yüzbaşı Özkılıç, ön kapıyı açıp çıkarmak için eşinin elini tuttuğu anda, hızla gelen bir başka araç, Semra öğretmenin bulunduğu araca çarptı. Semra Özkılıç kaza yerinde can verirken, çarpma anında eşinin elinden tutan Yüzbaşı Özkılıç da araçla sürüklendi. Ayak parmakları kopan Özkılıç ve ilk çarpma anında hafif yaralanan 3 yaşındaki oğlu Görkem, Virginia Hospital Center’da tedavi altına alındılar.
Hürriyet