Konya Kulu"da boş bir binadaki kullanılmayan sanayi tipi buzdolabının içinde yaşları 4 ila 11 arasında olan 4 kardeşin cesedi bulundu. Çocukların oyun amacıyla dolaba girdikleri, kapağı kapanıp çıkamayınca da havasızlıktan boğuldukları üzerinde duruluyor

Konya"nın Kulu ilçesinde dün insanın kanını donduran bir olay meydana geldi. Kulu"ya bağlı Tavşançalı beldesi Uzunkuyu Mahallesi Ali Ağa Yaylası"nda çobanlık yapan Mehmet Üçer ve Nazmiye Üçer, oynayan çocukları çocukları Saime (4), Aynur (7), Ozan (10) ve Ebru (11) oynarken kayboldu. Uzun süre aranan çocuklar saat 18.00 sıralarında Üçer ailesinin evinin 300 metre uzağındaki boş bir binada, kullanılmayan sanayi tipi bir derin dondurucunun içinde cansız bulundu. Tüm çocuklarını kaybeden anne-babanın feryatları mahalleyi inletti. Kardeşin cesetleri kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Ankara Keçiören Adli Tıp Kurumu"na gönderildi. 4 kardeşin oyun olnamak için dolabın içine girdikten sonra kapağının kapadığı ve çocukların çıkamayıp havasızlıktan öldükleri üzerinde duruluyor.
Güçlükle ayakta duran baba Mehmet Üçer şöyle konuştu: “Eşim telefon edip çocukların kaybolduğunu söyledi. Patronum Ömer Dağhan ile Tavşancıl"daydık. Hemen eve geldik, çevreyi araştırdık. Patronum 300 metre ilerdeki evde çocukların cesedini buldu. Bana haber verdi, birlikte cesetleri çıkardık. O dolaba nasıl girdiklerine hayret ediyorum. Zincirle dolanmış ama kilitli olmayan evin kapısını açarak girmişler. Daha önce de evin önündeki balkonda sürekli oynularlardı. Ama içeri girmezlerdi.” Jandarma çok yönlü olarak soruşturma başlatırken çocukları bulan Dağhan"ın ifadesi alındı.

DHA