Adana'nın merkez Yüreğir ilçesine bağlı Havutlu Beldesi'nde oturan ve Adana'da Sakıp Sabancı İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Murat Alıç'ın, 'Kurban Bayramı'nın ikinci ölümüne neden olan trafik kazası, bölgede bulunan bir güvenlik kamerasınca da görüntülendi. Saniye saniye kaydedilen kazaya göre; babası Ali Alıç'ın kendisine bayram hediyesi olarak aldığı bisikletle akraba ve arkadaşlarına bayramlaşmaya giden Alıç, bayram ziyaretinin ardından arkadaşıyla birlikte eve dönüyor.
 
Evleri yolun karşı tarafında olduğu için bisikletiyle yolun kenarına kadar yaklaşan Alıç, herhangi bir kazaya sebebiyet vermemek için bisikletinden inip, yolun karşı tarafına geçmeye çalışıyor. Bu arada yanında bulunan arkadaşı koşarak karşıya geçiyor, ancak Alıç, yoldan hızla geçen araçlar olduğu için yol kenarında bir süre bekledikten sonra karşıya geçmek için hamle yapıyor.
 
Bisikletiyle birlikte karşıya geçmek isterken, tam yol ortasında hızla gelen bir otomobilin çarpmasıyla havaya savrulan Alıç, havada 3-4 takla attıktan sonra hızla yere düşürek metrelerce sürükleniyor. Yine kamera kayıtlarına göre; kaza anında yol kenarında yerde yatan bir sokak köpeğiyse kazanın gürültüsünde korkup, ayağa kalkarak olay yerinden kaçmaya çalışıyor. Alıç'a çarpan otomobil ise hiç durmadan yoluna devam ederek, olay yerinden kaçarken, kazanın ardından yol kenarında duranlar hemen Alıç'ın yanına koşuyor. Çevrede bulunan vatandaşların çağrısı üzerine kaza yerine gelen ambulansla Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Alıç, burada tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.
 
Öte yandan, Murat Alıç'ın annesi Selva ile babası Ali Alıç, oğullarının ölüm haberiyle adeta yıkılırken, daha öncede aynı yerde annesini kazada kaybeden Selva Alıç, feryat ederek sinir krizleri geçirdi. Daha önce birçok ailenin canını yakan yolda dün vatandaşlar yol kapatarak eylem yaptı. Aile taziye çadırını yolun ortasına kurdu.