Başkent'in değişik üniversitelerinde okuyan kız öğrencileri taşıyan minibüs, Kızılcahamam yakınlarında TEM Otoyolu üzerindeki Çeltikçi Beldesi Yakakaya Köyü yakınlarında devrildi. Feci kazada, 10 üniversiteli kız öğrenci hayatını kaybetti, 11'i de yaralandı. Adapazarı'ndaki piknikten dönen minibüste 23 kişinin bulunduğu belirtilirken, yaralı öğrencilerin bazıları vatandaşlar tarafından, bazıları da ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.
Kaza sonrası TEM Otoyolu araç trafiğine kapatıldı. Jandarma ekipleri, öğrencilerin yola saçılan piknik malzemeleri ile defter, kitap gibi kişisel eşyasını topladı.

REKTÖR: YIKILDIK
Minibüs şoförü Tanrıkurt, Adapazarı'nda düzenlenen piknikten dönerken bir aracın sıkıştırmasıyla minibüsün kontrolünü kaybettiği ifade etti. Minibüstekilerin büyük çoğunluğunun Gazi Üniversitesi Hemşirelik Yüksek Okulu öğrencisi oldukları öğrenildi. Teşhis için öğrencilerin arkadaşları da Kızılcahamam Devlet Hastanesi'ne geldi. Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan, 'Okulun kapanması ile piknik organizasyonu yapmışlar. Dönüş yolunda da bu facia yaşandı. Yıkıldık' dedi.

TEM'DE KAHREDEN MANZARA
KAZADA yaşamını yitiren öğrencilerin cesetleri cenaze araçlarıyla morga kaldırıldı. Ölenlerden 9'unun kimlikleri belirlendi: Yağmur Elham, Gamze Gümüştekin, Mücella Şimşekoğlu, Kübra Batur, Neriman Üce, Nesrin Demir, Fatma Binnaz Köstü, Büşra Aydın ve Fatma Kübra Bozkurt. Yaralı 11 öğrenciden 10'unun isimleri ise şöyle: Kübra Öztürk, Şenay Aydın, Hatice Demir, Seda Bingöl, Zeynep Işık, Sümeyra Duman, Hatice Ergil, Merve Ersu, Fatma Gül Kofoğlu ve Yeliz Kaba. (akşam)