Sabah saatlerinde yunusun Kadınlar Denizi sahilinde belirdiğini ve karaya vurduğunu belirten vatandaşlar, daha sonra yunusun üzerini örterek yunusun kaldırılması için belediyeye haber verdi.
Kuşadası Kadınlar Denizi sahiline vuran sevimli yunus büyük üzüntüye sebep oldu. Ekosistemi Koruma ve Doğasevenler Derneği (EKODOSD) üyeleri de ölü yunusu fotoğraflamak için olay yerine geldi. Kokusu ve fiziksel durumundan uzun süre önce öldüğü anlaşılan yunus, Kuşadası Belediyesi ekibi tarafından alınarak gömülmek üzere götürüldü.
Tırtak (Delphinus delphis), Bayağı yunus olarak da bilinir, yunusgiller familyasından Türkiye'nin bütün denizlerinde bulunan ve bütün dünyada büyük okyanusların farklı kısımlarında yaygın bir yunus türüdür. Tırtak Yunusgiller familyasının asıl örnek türüdür. Afalina türünün "Flipper" dizisi ile dünyaca ünlü olup insanların aklına örnek yunus türü olarak yerleşmesinden önce dünyaca en çok tanınan yunus türüydü. Sırtı siyah ya da kahverengi ve karın kısmı beyazımsıdır. Yanlarında açık sarı renkten gri renge geçen uzun alanlar vardır. Yöresel olarak renklerinde fark olabilir; bazılarının yanlarındaki sarı-gri alanlar tamamen eksiktir. Tırtak yunusu bütün yunusların ve hatta bütün balinaların arasında en renklisidir. Boyu 1,70- 2,40 m civarındadır.