Onlar, felaket bölgesinin akbabalarıydı... Ölü soyuculardı... İnsanlar canlarının derdine düşmüşken, felaket bölgesine doluşan yağmacılar, hiç utanmadan sele kapılan eşyaları kapıp evlerine götürdüler. Bazıları araçlarının bagajlarını doldurdu. Bazıları da at arabalarını yükledi.

İKİTELLİ"yi dün yalnızca sel felaketi vurmadı. Felaketin korkunç yüzünden de beter insanlık adına utandıran manzaralar vardı. Sular çekilmeye başlamıştı. Canını kurtaranlar mallarının derdine düşmüştü. İşte bu sırada adeta leş kargaları gibi felaket bölgesine doluşan yağmacılar ne bulduysa çalıp kaçtı. 10 kişinin hayatını kaybettiği TIR garajında sel sularının çekilmesinden sonra TIR"lardan, evlerden, fabrikalardan çevreye saçılan mallar, utanç verici bir yağmaya uğradı. Sularda yüzen, çamurlara gömülen mallar çevredeki yağmacılar tarafından kapışıldı. Bir TIR"ın taşıdığı mallar arasında bulunan kılıflar içinde av tüfekleri de kapanın elinde kaldı. Daha sonra polisler tüfekleri vatandaşlardan tek tek topladı.

Plazmaları da götürdüler

Hürriyet Medya Towers"ın karşısında bulunan EVKUR alışveriş mağazasının ana deposu da sel suları ile yıkılınca milyonlarca liralık malzeme sel sularıyla ortalığa saçılmıştı. Plazma televizyonlar, yemek takımları, tabaklar, elektrikli ev eşyalarının bulunduğu bulunduğu yüzlerce çeşit malzeme çevredekilerin yağmasına uğradı. Otomobillerle gelip kırılan tabakları ayıklayıp, çeşitli malzemeleri bagajlarına yükleyi/p gidenler bile oldu. Yağmanın büyümesi üzerine olay yerine sevkedilen polisler ``Bu halka, bu yakışmaz"" diye bağırarak çevredekileri dağıtıp, bir kısım malzemeyi geri aldı. Yağmaya karışanlar polislerin gelmesiyle eşyaların etrafından uzaklaştı. Bölgeye sevkedilen çevik kuvvet ekipleri, yağmanın önlenmesi için devriye gezdi. HÜRRİYET