Küresel güç ABD'ye hava "muhalefet" etti! "Geldi gelecek" denilen Irene kasırgası, ülkenin en kalabalık kenti olan New York'a kadar ulaştı. Tedirgin bekleyiş nedeniyle 8 milyon nüfusuyla ülkenin en kalabalık kenti olan New York sesizliğe büründü. Kasırgada, dört ayrı bölgede 10 kişi hayatını kaybetti. Yetkililerin "Tarihin en büyük felaketi olacak" dediği Irene kasırgası, ABD'nin kapısını çaldı.
 
Hafta başında Karayipler'i etkisi altına alan kasırga, 65 milyon insanın yaşamını etkiledi.
 
HER YER KARANLIK
 
Önceki gün Kuzey Carolina'ı vurduktan sonra şiddeti biraz düşen ve kategorisi bire kadar düşen kasırga, yine de tehlike saçmaya devam etti. Saatteki hızı 136 km.'yi bulan kasırga, dün New York'a ulaştı. Kent bir anda hayalet şehre dönüştü. 370 bin kişinin tahliye edildiği bölgede, sokaklar ve caddeler boşaldı. Sel suları nedeniyle birçok yeri su bastı. Riskli bölgelerde yaşayan binlerce kişi kenti terk etti.
 
Kasırga, Kuzey Carolina'dan başlayıp kuzeye New Jersey'e kadar olan sahilde 3 milyondan fazla insanın elektriksiz kalmasına neden oldu. New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, halka "Sokağa çıkmayın" çağrısı yaptı. Virginia, Kuzey Caroline, Maryland ve Florida için olağanüstü hal ilan edildi. Kasırga evlerin çatılarını uçurdu, tekneleri alabora etti, ağaçları ve elektrik direklerini ise devirdi. Kasırga 1 kategorisinde ilerlemesine ve yavaşlamasına karşın, dün 2'si çocuk 10 kişi hayatını kaybetti.
 
MACERALI SON
 
Ölümlerin Virginia, Kuzey Carolina ve Florida'da yaşandığı açıklandı. Can kayıplarının, sel ve çatıların uçması sonucu meydana geldiği belirtildi. Virginia'da bir evin üzerine düşen ağaç, 11 yaşındaki bir çocuğun canına mal olurken, Kuzey Carolina'da trafik lambalarının devre dışı kalması sonucu yaşanan trafik kazasında bir çocuk can verdi. Florida'da ise kasırganın yaşattığı dev dalgalardan faydalanmak isteyen bir sörfçü, maceraperestliğinin kurbanı oldu. Yetkililer, ölümlerin artmasından endişe ediyor. takvim