Akıllara ise hatalı olduğu belirlenen durağın düzenlenmesi veya taşınması için 5 kişinin hayatını kaybetmesi mi gerekiyordu? 9 kişi ise canlarını zor kurtarmıştı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Kurban Bayramı ve dün meydana gelen kazaların ardından “ölüm durağı” olarak anılmaya başlanan Bursa-İzmir kara yolu Küçük Sanayi Metro İstasyonu yakınındaki otobüs durağının yerinin değiştirilmesiyle ilgili çalışma başlatıldı.

Durak bulunduğu yerden 2-3 metre içeriye alınırken, önüne de peron yapılarak, durakta bekleyen yolcuların güvenliği sağlanacak.
Düzenleme kapsamında, Beşevler rampasından durağın bulunduğu yere kadar çelik bariyerler yerleştirilecek. Ayrıca Bursa-İzmir kara yoluna 4 adet radar ile sürücüleri yavaş araç kullanmaları konusunda uyaran trafik levhaları da konuldu.

Kurban Bayramı'nın 3. günü, Adnan Menderes Üniversitesi öğrencisi olan Atıl Arda Y. (22) yönetimindeki 34 DH 7606 plakalı otomobilin, Bursa-İzmir kara yolu Küçük Sanayi Metro İstasyonu yakınında aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkıp otobüs durağında bekleyenlere çarpması sonucu 5 kişi ölmüş, 5 kişi yaralanmıştı.

Sinan A. (26) yönetimindeki 16 BJJ 49 plakalı otomobil de yine aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkarak aynı durağa çarpmış, kazada yaralanan 4 kişi hastaneye kaldırılmıştı./hürriyet