Aynı zamanda İsviçre’de fizyoterapistlik yapan Giulia’nın takım arkadaşları, ona intiharı konduramayarak, “Belki birisi onu itmiştir” diyor. Bir arkadaşı Facebook sayfasında, “Deliler gibi sevdiğin ve her zaman en sevdiğin şehir olan İstanbul, sonunda seni ebediyen bizden aldı götürdü” diye yazdı.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden atlayarak, hayata veda etmeyi tercih eden Giulia Albini, İstanbul’a 26 Mayıs günü gelmişti. Neden bu şehirde olduğu hala gizemini koruyan Giulia’nın, bu köprüden atlayan ilk yabancı olması da kafalardaki soru işaretlerini çoğaltıyor.

İtalyan basını, “Giulia’nın dramı” ve takımının rengi olan sarıdan dolayı “balarısı artık yok” başlıkları atarak, genç kızın ölümünün aydınlatılmayı beklediğini yazdı. Kiraladığı arabayı, yayalara yasak olan köprüde durdurması ve ölmek için Avrupa’yı Asya’ya bağlayan şehri seçmesi soruların temelini oluşturuyor.

Öte yandan, Giulia’nın kendi tercihiyle ölümü, onu ‘hayat dolu’ diye anımsayan sevdikleri üzerinde şok etkisi yarattı. Eski takımı olan Busto Arsizio’dan arkadaşı Natalia Vigano, “O intihar etmiş olamaz. Buna asla inanmam. Belki birisi onu itmiştir ya da düşmüştür. Bu yaz, Aystel takımıyla, bir plaj voleybolu turnuvasına gidecekti” diye şaşkınlığını dile getirdi.

ARADIĞIN HUZURU İSTANBUL’DA BULDUN

Genç pasörün ölümü, bu sezon bir üst lige yükselen (A2-İkinci Lig) Matia Ornavasso’daki takım arkadaşlarını derinden sarstı. Sosyal paylaşım sitesi Facebook, Giulia’ya adanan yazılarla doldu. Takımında yer alan, en yakın arkadaşlarından Alessia Ghilardi, “Bana her zaman, kesinlikle en çok sevdiğin şehir olan İstanbul’a gitmen gerektiğini söylüyordun. İşte tapındığın o şehir, seni ebediyen bizden aldı götürdü. Seni özleyeceğim Giuly..” diye arkadaşına veda etti.

Ne kadar mutlu olsa da Giulia’nın her zaman bir ‘huzur’ arayışı içinde olduğunu belirten Annalisa Hitch Gibin ise, “Sonunda aradığın huzuru, İstanbul’da buldun” diye yazdı.

6 NUMARA ARTIK YOK

Bu yıl bir üst lige yükselen takımı Matia Ornavasso’nun Başkanı Gianluca Morelli da büyük üzüntü duyduğunu söyleyerek, “Bu haberi aldığımda inanmak istemedim. Ne yazık ki bu üzücü haberi ailesine ben söylemek zorunda kaldım. Gerçekten söyleyecek söz yok” dedi. Morelli, Giulia’yla bütünleşen ‘6’ numaralı formayı artık kimseye vermeyeceklerini de belirtti. Takımın sahibi Gianni Monti ise, “Cuma akşamı (25 Mayıs) tüm takımla beraber yemek yedik. Giulia da vardı. Çok mutluydu. Ölümü bizi çok huzursuz etti” diye hissettiklerini aktardı.

GÜLÜMSEMENİ UNUTMAYACAĞIZ

Ornavasso takımının sitesinde ise Giulia’ya şu duygusal sözlerle veda edildi: “Ciao Giulia (hoşçakal)” diye başlayan mesajda, Bu acı dolu zamanımızda bize yakınlık gösteren, kederimizi paylaşan herkese teşekkür ederiz. Bu zamanda desteğe ihtiyacı olan Albini Ailesi’nin acısına ortağız. Derin bir üzüntü ve şaşkınlık yaşıyoruz. Bazı dönemlerde, kelimeler anlamını yitirir. Onu, bizlere huzur veren gülümsemesiyle hatırlayacağız. Hayatımızın bir dönemindeki yolculuğumuzda, bizimle beraber yürüdüğün için sana minnettarız. Huzur içinde yat.”

TAKIMI BİR ÜST LİGE YÜKSELMİŞTİ

İtalya’nın kuzeyindeki Piemonte bölgesinde bulunan Verbania kentinde

doğan Giulia Albini, henüz 8 Mart’ta 30’uncu yaşını kutlamıştı. Voleybol kariyerine, 1993’te Altiora takımında başladı ve buradaki 5 yılının sonunda Oleggio’ya transfer oldu. Busto Arsizio, Bellinzona ve Trecate gibi 3. Lig takımlarının ardından yine aynı ligin B1 grubunda yer alan Matia Ornavasso’ya geçtiğimiz sezon transfer edildi.

Burada 6 numaralı formasıyla, pasör olarak yerini alan Giulia, kariyerinde emin adımlarla ilerliyordu.

İSVİÇRE’DE FİZYOTERAPİSTLİK YAPIYORDU

Şampiyonluğunu ilan ettiği 5 Mayıs’taki son maçında takımı bir üst lig olan A2’ye (İkinci Lig) yükselen Giulia, en sevdiği filmin, azimle zirveye ulaşmaya çabalayan genç bir kadın boksörün dramatik hikayesini anlatan ‘Milyon Dolarlık Bebek’ olduğunu söylüyordu.

Takımının sitesinde biyografi bilgileri için sorulan, “Hayaliniz nedir?” sorusuna ise, “Bunu size gelecek yıl söylerim. Tabii gerçekleşebilirse” diye yanıt vermişti.

Takım arkadaşlarından Serena Moneta, Giulia’nın ardından sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta, “Birlikte kurduğumuz, birinci ligde oynama hayallerimizi artık gerçekleştiremeyeceğiz” diye yazdı.

Giulia, yaşamının büyük bir kısmını, fizyoterapistlik yaptığı İsviçre’de geçiriyordu.