Firma içinden bilgi aktaran kaynaklara göre Jobs iPhone 4S'in yaratılış sürecine katkıda bulunmamıştı çünkü telefon zaten mevcut iPhone 4'ün devamı hatta benzeriydi. Bunun yerine Jobs yeni bir ürüne odaklanmayı tercih etti; daha geniş ekranlı ve daha ince bir ürüne...

Habertürk'te yer alan habere göre, iPhone 5'in piyasaya sürülmesi ile ilgili heyecan arttıkça Steve Jobs'ın onun yaratılışında aktif şekilde yer aldığı iddiaları da alevlendi. Apple içindeki kaynakların Bloomberg'e verdiği bilgiye göre Jobs'ın üstünde çalıştığı 4 inçlik ekrana sahip akıllı telefon, iPhone 5'in ta kendisi. Şimdiye kadar 3,5 inçlik ekrandan şaşmayan Apple yeni nesil iPhone ile rakipleri ile olan yarışı hareketlendirmeyi planlıyor. Hatta Apple'ın siparişi üstüne .Kore ve Japonya'daki LG Display Co Ltd, Sharp Corp ve Japan Display Inc tesislerinde yeni ekranın üretimine başlandığına dair bilgiler geliyor.

iPhone kullanıcılarının memnuniyetle karşılayacağı bu yenilik (iPhone'un ekranının küçük olduğu genel bir şikayet konusu) yine de pek yeterli olmayabilir; özellikle de Samsung Galaxy S3 ve HTC One X düşünüldüğünde.