Sert uyarılarda bulunan Başesgioğlu, "Herkes sorumluluğunu bilmeli. Olimpiyat dönüşü federasyon başkanlarıyla görüşecegim" dedi.

Olimpiyatlara talip olmak için olimpiyatlarda yarışabilecek sporculara sahip olmak gerektiğinin altını çizen Bakan, "Bir ay kala hazırlık yapılmaz; sporcunun isteğine göre hareket edilmez. 70 milyonluk ülke olimpiyatlarda yarıştıracak sporcu bulamıyor. Buraya gelenler ya sakat oluyor, ya da turist gibi davranıyor" şeklinde konuştu.

Eylül ayı içinde bütün federasyon başkanlarını toplayacağını açıklayan Başesgioğlu, "Özellikle olimpiyatlara katılan federasyonların karnelerine bakacağım. Devlet olarak ne vermişiz, geriye dönüşü nasıl olmuş, değerlendireceğim" dedi. 'Bin sporcu' projesini hayata geçirdikten sonra federasyonları sıkı takibe alacaklarını ifade eden Başesgioğlu sözlerini şöyle noktaladı: "Görevlendireceğim müfettişler tespitler yapacaklar. Her sporcu hakkında rapor alacağım. Artık olimpiyatlara 200-300 sporcuyla katılmamız lazım."

Atalay topu belediyelere attı

Sporcularımız art arda Pekin Olimpiyatları'na veda ederken, herkes başarısızlığın sorumlulusu olarak başkasını gösteriyor. Milliyet yazarı Ercan Güven dün köşesinde Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay'ın, "İstanbul ve Ankara belediyelerinin futbol aşkı yüzünden olimpiyatlarda başarılı olunamıyor" sözlerine yer vermişti. Bu açıklamanın ardından Başesgioğlu'nun federasyonları hedef alması "Bu tartışmalar daha çok sürer" yorumlarını beraberinde getirdi.