S lovenya'da çeşitli temaslarda bulunan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye'ye döner dönmez yorgunluğa aldırış etmeden İstanbul 2012 Avrupa Spor Başkenti toplantısına katıldı.
Emirgan Korusu'ndaki Beyaz Köşk'te yapılan ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da katıldığı toplantıda, Avrupa'nın önde gelen şehirleri Madrid, Stockholm, Kopenhag, Varşova, Milano ve Dublin'den sonra İstanbul'un Avrupa Spor Başkenti seçilmesinin kendisini çok mutlu ettiğini söyleyen Bağış, "Bu önemli ve anlamlı bir mesaj, çünkü ilk defa ilk defa AB üyesi olmayan bir ülkenin önde gelen şehirlerinden biri Avrupa'nın Spor Başkentliği titrini alıyor" diye konuştu.Bakan Bağış, "Spor başkenti projesindeki başarımız, İstanbul'un olimpiyatları almasının önünü açacaktır. Bunun Kadir Topbaş'ın da Faruk Nafiz Özak'ın da benim de Sayın Başbakanımızın bir rüyası olduğunu hepiniz biliyorsunuz. Yıllardır İstanbul hakkını almak için uğraşıyor ve maalesef birçok konuda olduğu gibi, önyargılarla mücadele etmek durumunda kalıyoruz ama Spor Başkenti Projesi'ni başarıyla gerçekleştirirsek -ki gerçekleştireceğimizden hiçbir endişem yok- Türkiye olimpiyatlar için de çok önemli bir ön yargıyı kırmış olacaktır" dedi.

OLİMPİYAT YASASI DEĞİŞECEK

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, "2012 Avrupa Spor Başkenti" unvanını alan İstanbul'da yapılacak işlerle ilgili yetkinin İBB'de olduğunu hatırlatarak, İstanbul'un olimpiyatlar için adaylığı konusunda yasa değişikliğine gideceklerini söyledi.


Emaneti yerine ulaştırdı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Strasbourg'da Fenerbahçe Kulübü Başkanı Yıldırım'a götürmesi için Devlet Bakanı Egemen Bağış'a verdiği sarı-lacivert renkli kurşun kalemi Yıldırım'a iletti. Kalemi teşekkür ederek alan başkan Yıldırım'ın, Fenerbahçeliliğiyle bilinen ve maça sarı ve lacivert renkli kravatla gelen Devlet Bakanı Bağış'a 'Siz de Başbakanımız gibi iyi bir Fenerbahçelisiniz' dediği belirtildi.