Olimpiyat Oyunları'nın ilk meşalesi Trabzon'da yakıldı. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'na (EYOF 2011) ev sahipliği yapan Trabzon'a 49 ülkeden yaklaşık 4 bin sporcu geldi. Geçtiğimiz yıl Erzurum'da düzenlenen spor organizasyonundan elde ettiği deneyimi Trabzon'a taşıyan Türk Telekom grup şirketlerinden İnnova, Trabzon EYOF 2011'in de tüm bilişim ve altyapı çözümlerini sağladı. Innova Genel Müdürü Ümit Atalay, "Biz spor organizasyonlarının bilişim altyapısı konusunda toplam bir çözüm geliştiriyoruz. Bu konuda tecrübemiz sürekli artıyor. Biz bu işi paket bir programa dönüştürürsek asıl büyük başarıyı o zaman yakalarız. Türkiye dışında organizasyonlarda da kendimizi denemek istiyoruz" dedi. Bunun için yine benzer çapta bir organizasyonu tamamlamak istediklerini dile getiren Atalay, "Yaz ve kış koşullarında anlık krizleri çözmeyi öğreniyoruz. Bu, benzersiz bir tecrübe kazanmamıza neden oluyor" dedi. 
 
'DÜNYANIN KAPISI BİZE AÇILDI' 
Erzurum Universiade'dan farklı olarak, Trabzon EYOF 2011'de mobil uygulamaları da devreye aldıklarını dile getiren Atalay, yaklaşık bin 500 adet donanımı çalışır halde teslim ettiklerini ifade etti. Atalay şunları söyledi: "Türkiye'de bir ilke imza atarak tamamen yerli kaynaklarla geliştirdiğimiz oyun yönetim sistemimizi önce Erzurum'daki Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nda FISU'ya, şimdi de Trabzon'da EYOF'a akredite ettirdik. Türkiye'nin ilk oyun yönetim sisteminin iki komite tarafından akredite edilmesi bize uluslararası oyunların kapısını açtı. Gelecek dönemde Türkiye dışındaki oyunlarda da görev alarak bu konuda da Türkiye adına bir ilke daha imza atmayı hedefliyoruz." 
 
290 milyon TL harcandı
Organizasyon için toplam 290 milyon liralık yatırım yapıldığını söyleyen EYOF 2011 Trabzon Genel Koordinatörü Nihat Doker ise, sadece 70 milyon lirayı olimpiyat köyüne harcadıklarını söyledi.
 
Sonuçlar anında akıllı cepte
İNNOVA ekibi sonuçların anında akıllı cep telefonlarından izlenmesi için altyapıyı hazırladı. EYOF 2011 süresince yarışma takvimi ve sonuçları cepten anında izlenebilecek. Android ve Apple uygulama dükkânlarından indirilebilen EYOF'a özel mobil uygulama sayesinde, yarışmalar, madalyalar gibi bilgilere anında ulaşabilecek.