Çeker, düzenlediği basın toplantısıyla göreve geldiği günden beri Aydın"da Gençlik Spor İl Müdürlüğünün yaptığı çalışmaları değerlendirdi. Çeker, kendisi Aydın"da göreve başladığından itibaren destek veren Aydın halkına teşekkür etti.
Bekir Çeker, görev yaptıkları süre içerisinde Aydın"da genel anlamda olumsuz şeyler yaşamadıklarını, olumlu olarak ellerinden geleni yaptıklarını ve halk,basın mensupları ile yerel yönetimlerle uyumlu çalıştıklarını kaydetti. Aydın"da göreve başladıklarında ilk 3 hedeflerinin, Aydın"da atıl vaziyette duran Pınarbaşı"ndaki olimpik yüzme havuzunu tekrardan faaliyete geçirmek, Aydın"ın bireysel ve takım halinde her dalda başarılı olduğu atıcılık sporuna destek olarak atış poligonu yaptırılması, Aydın"ın çeşitli yerlerine spor tesisleri kazandırmak olduğunu ifade etti. Bu 3 hedefe de belediyeler ve kamu kuruluşları ile birlikte çalışarak ulaşmaya çalıştıklarını kaydeden Çeker, “Pınarbaşı"ndaki olimpik yüzme havuzu 1950"li yıllarda Aydın"da hizmete sunulmuş olan, Türkiye"de ilk 5"te bulunan bir yüzme havuzu. Biz yüzme havuzu meselesini şeref ve onur meselesi haline getirdik. Yaptığımız çalışmalarla, ihale sürecini başlattık. Havuzumuz yarı olimpik olacak. 2011 yılının Şubat ayında ilk buraya ilk kepçeyi vuracağız. 6-7 ay içinde de bitireceğiz. Yazları açık ve kışları kapalı olarak kullanılabilen bir kompleksimiz olacak. İçinde fitness center, kafeterya ve toplantı salonları olacak. Halkımız imkanlardan yararlanabilecek” dedi.
Atıcılık sporunda söz sahibi olan Aydın"daki takımlara destek olmak amacıyla Baltaköy"de poligon kurmayı düşündüklerini ve köylülerden onay aldıklarını kaydeden Çeker, “Baltaköy"de sadece poligon kurma amacımız yok, Atıcılık Kamp Eğitim Merkezi kurmak için çalışmalarımız sürüyor” dedi. Yeni tesisler konusunda da çalışmalar yaptıklarını ifade eden Çeker, Çine,Karpuzlu ve Söke"de 3 adet sentetik futbol sahası kurma çalışmamız devam ediyor. Nazilli, Dİdim, Davutlar,Bozdoğan ve bir çok ilçemizde spor tesisi kurma çalışmamız sürüyor. 2 adet daha kapalı spor salonu kurma çalışmamız sürüyor. Şu anda Atatürk Kapalı Spor Salonu"nda yenileme çalışmalarımız sürüyor. Yaklaşık 50 yıldan beri Atatürk Kapalı Spor Salonu tadilat görmemiş, şu anda yaptığımız yenileme çalışmalarıyla 30 yıl daha tadilat görmeyecek kıvama gelecek” diye konuştu.