Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, domuz gribi nedeniyle hastanelerde yatan hasta sayısının 243 olduğu, bunlardan 70 hastanın takip ve tedavisinin yoğun bakımlarda sürdürüldüğü belirtildi.

Bu hastalardan 32'sinin ise solunum destek cihazına bağlı olarak takip edildiği ifade edilen açıklamada, hayatını kaybedenlerden 92 kişide kronik hastalık tespit edildiğine işaret edildi. Hastalıktan korunmanın en etkili yolu aşılanma olduğu vurgulanan açıklamaya şöyle devam edildi:

"Halen sağlık kuruluşlarımızda kronik hastalığı bulunan ve 6 ay- 24 yaş arasındaki vatandaşlarımızın aşılanmalarına devam edilmektedir. Aşının koruyucu etkisi 10-14 gün sonra ortaya çıktığından vatandaşlarımızın kişisel korunma önlemlerine hassasiyet göstermeleri önem arz etmektedir. Kişisel hijyen kurallarına riayet etmek ve elleri sık sık su ve sabunla yıkamak, hastalığın bulaşma ihtimalini azaltan uygulamalardır. Hasta olan kişilerin işe ve okula gitmemeleri, evlerinde istirahat etmeleri ve yakın temas içinde olmamaları gereklidir. Hastalığın bulaşma riskini azaltmak bakımından, bayramlaşmalar sırasında mümkün olduğu kadar öpüşmeme ve tokalaşmamaya özen gösterilmelidir." /sabah