İstanbul'daki sel felaketinde can veren temizlik işçisi Necati Topkaya'nın cenazesi 4 gündür ailesine teslim edilmedi. Topkaya'nın İkitelli'deki TIR garajında ölen Hüseyin Türkmenoğlu zannedilerek Gaziantep'e gönderildiği iddia edildi. Türkmenoğlu'nun ailesi ise cenazelerin karıştırıldığı iddiasını kabul etmedi.

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz gün sel felaketinde boğularak can veren 4 kız babası Necati Topkaya'nın cenazesi önce özel bir hastaneye, ardından Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Ailesi cenazeyi tespit etti. Topkaya ailesi, sabah saatlerinde Adli Tıp Kurumu'na geldiklerinde görevlilerin, "Sizin cenazeniz" diyerek bir cenazeyi kendilerine teslim ettiğini iddia etti. Adli Tıp Kurumu'na iade edilen cenazenin, Antep'ten Hüseyin Türkmenoğlu'nun cenazesiyle karıştırıldığı öne sürüldü.

Necati Topkaya'nın eşi Fikriye Topkaya, "Eşimin cenazesini görmek istiyorum. Onu bana versinler. Onu göreyim de içim rahat etsin. Kimin mezarına dua edeceğimi bileyim." diye konuştu. Topkaya, eşinin selde hayatını kaybetmesini şöyle anlattı: "Geç kaldığını, işe taksiyle gideceğini söyledi. Akşam eve gelmedi. Ertesi gün polislerden öldüğünü öğrendik."

Necati Topkaya'nın akrabası Yaver Fidan da, Topkaya'nın ilk olarak kaldırıldığı hastane yetkililerini suçladı. Necati Topkaya'nın üzeri çamur içerisinde olduğu için iç çamaşırı hariç tüm elbise ve özel eşyalarının çıkarılıp bir torbaya konulduğunu söyleyen Fidan, bu eşyalarının kendilerine teslim edilmediğini ifade etti. Hastane yetkilileri tarafından kendilerine bir açıklama yapıldığını belirten Fidan, "Bir görevli yanlışlıkla bu poşeti çöpe atmış. Bu kişi de hatasından dolayı işten çıkarılmış. Bizim eşyaları da arıyorlarmış." dedi.
Öte yandan, Gaziantepli Hüseyin Türkmenoğlu'nun ailesi, cenazelerin karıştırıldığı iddiasını kabul etmedi. 10 Eylül'de defnettikleri cenazeden emin olduklarını söyleyen Türkmenoğlu'nun halasının oğlu İbrahim Halil Taş, "Hüseyin Türkmenoğlu'nun cenazesini önce dayısı İstanbul'da Adli Tıp'ta teşhis etti. Daha sonra da burada defin öncesi hem eşi, hem annesi, hem de bizler cenazenin ona ait olduğunu teşhis ettik." diye konuştu.

Karışıklığın ortaya çıkmasıyla harekete geçen savcılık ve Adli Tıp yetkilileri, cenazeleri ailelere en kısa zamanda teslim edecek. HT