Okula Güneşhan’ın 2001 yılında yaşamını yitiren oğlu Barış Güneşhan’ın adı verildi.

Karağaç Mahallesi, 2'nci Gül Sokak’taki taş binada hizmet veren iki katlı, sekiz derslikli, Zafer İlköğretim Okulu, 1992 yılında çıkan yangında, kullanılamaz hale geldi. Bina, 2000 yılında İl Özel İdaresi’ne devredildi. 5 yıl sonra da tekstil fabrikası sahibi, hayırsever Bekir Güneşhan, okulu restore ettirmek için protokol imzaladı. 400 bin lira harcanan okulun restorasyonu geçen yıl tamamlandı. Daha sonra İl Özel İdaresi devreye girerek, okulun bahçe düzenlemesini yaptı. Okula hayırsever işadamı Güneşhan’ın 11 yıl önce 9 yaşındayken iç kanamadan ölen oğlu Barış Güneşhan’ın adı verildi.

Okulun tekrar hizmete açılması için 45 gün önce Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne dilekçe verdiğini belirten işadamı Güneşhan, "Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Özel İdare Müdürlüğü kontrollerini yaparak binayı teslim aldı ancak bir yıldır okul açılmadı. Okulun bir an önce açılmasını ve yükün üzerimizden alınmasını bekliyoruz. Çünkü burası tarihi bir bina olduğu için her zaman ilgi ve bakım istiyor. Boş bırakıldığında mutlaka sorunlar çıkıyor. Bize bir gün verilmesini ve o tarihte açılışın yapılmasını istiyoruz" dedi.

Restorasyonu tamamlanan 1336 metrekarelik alandaki okulda ayrıca, fen, bilgisayar laboratuvarı ile kütüphane de oluşturuldu. Okulun 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı’nda hizmete gireceği belirtildi.