ÇANAKKALE"nin Bayramiç İlçesi"ne bağlı Yeşilköy Köyü"nde, Eşi 42 yaşındaki Şükriye Abacı, kayıp böbreğin akıbetini öğrenmek için savcılığa başvurdu.

Bayramiç"e bağlı Yeşilköy Köyü"nde çiftçilik yapan 45 yaşındaki Atilla Abacı, bir yıl önce Ezine Devlet Hastanesi"nde bağırsak düğümlenmesi teşhisiyle ameliyata girdi. Abacı"nın bağırsağının 130 santimi alındı. İyileştikten sonra taburcu edilen Abacı, üç ay önce tarlasına giderken devrilen traktörünün altında kalarak can verdi. Abacı"nın cesedi otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu"na gönderildi, daha sonra da köyde toprağa verildi. Ancak, 10 gün önce aileye ulaşan ayrıntılı otopsi raporunda, Atilla Abacı"nın sol böbreğinin olmadığı, diğerinin ise normal büyüklükte olduğu belirtildi. Rapor karşısında şaşıran Şükriye Abacı, duruma tepki gösterdi.

"AMELİYATTA MI ALINDI?"
Eşinin bir yıl önceki ameliyat sırasında tek böbreğinin alınmış olabileceğinden şüphelenen Abacı, Bayramiç Cumhuriyet Savcılığı"na dilekçe ile başvurdu. Konuyla ilgili soruşturma başlatıldı. Şükriye Abacı, 25 yıllık eşinin bir yıl önceki bağırsak ameliyatına kadar hiç bıçak altına yatmadığını belirterek şunları söyledi:

“Eşimin böbrekleriyle ilgili hiçbir şikayeti bulunmuyordu. Sadece son dönemde ağrıları olduğu için Bayramiç Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Burası eşimi Ezine Devlet Hastanesi'ne sevk etti. Eşim ameliyat edilerek bağırsağının bir bölümü alındı. Böbreğiyle ilgili hiçbir konu gündeme gelmedi. Otopsi raporunda böbreğinin diğerinin normal büyüklükte olduğunun belirtilmesi de, eşimin doğuştan tek böbrekli olmadığına işaret ediyor. Ayrıca, 3 yıl önce de eşim tüberküloz hastalığına yakalanmış, çekilen filmleri inceleyen doktorlar böbreğin tekinin olmadığı konusunda bize herhangi birşey söylememişti. Bu olayla ilgili ihmali olanlardan şikayetçiyim. Eşimin tek böbreğinin ne olduğunu merak ediyorum.”

Atilla Abacı"nın ablası Ünzüle Kaya da, anne ve babasız büyüdüklerini, ölen kardeşinin küçüklükten bu yana herhangibir rahatsızlığı bulunmadığını ve hiç ameliyat olmadığını söyledi. / Hürriyet